Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme tři lžíce chladné vody, cukr a sůl. Našleháme je do pevné pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a promícháme ho se žloutkovou pěnou. Smísíme škrob s moukou a postupně zašleháme do vaječné hmoty. Na plech rozetřeme těsto. Pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut. Na vál rozložíme čistou utěrku, posypeme ji krystalovým cukrem (to proto, aby se upečený korpus nepřilepil) a překlopíme na ni upečené těsto. Opatrně sejmeme pečicí papír, korpus ihned potřeme marmeládou a pomocí utěrky zarolujeme. Necháme vychladnout.
2
Ze dvou sáčků vanilkového prášku uvaříme pudink. Roládu nakrájíme na plátky a částí vyložíme kulatou mísu. Jednotlivé kousky klademe těsně vedle sebe a zalijeme je pudinkem. Povrch poklademe zbývajícími kousky rolády. Zchladlou šarlotu vložíme asi na 4 hodiny do chladničky. Ztuhlou ji vyklopíme na talíř.
Dělala jsem šarlotu a kromě placky na roládu upekla na dalším plechu kousek těsta a z toho vykrájela nožičky a hlavičku. Na krém jsem kromě pudinku použila i jednu velkou Lučinu, kterou jsem s pudinkem vyšlehala a krásně to ztuhlo. Po vyklopení jsem pokapala a pomalovala čokoládovou polevou a ejhle - vznikla z toho želvička.