• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šarlota s pudinkem
Napište svůj komentář k receptu

Šarlota s pudinkem

autor: Severka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šarlota s pudinkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotová roláda
    • 5
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • sůl
    • 40
      g škrob
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 250
      g marmeláda
    • 80
      g cukr krystal na úterku
  • Náplň
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      l mléko
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme tři lžíce chladné vody, cukr a sůl. Našleháme je do pevné pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a promícháme ho se žloutkovou pěnou. Smísíme škrob s moukou a postupně zašleháme do vaječné hmoty. Na plech rozetřeme těsto. Pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut. Na vál rozložíme čistou utěrku, posypeme ji krystalovým cukrem (to proto, aby se upečený korpus nepřilepil) a překlopíme na ni upečené těsto. Opatrně sejmeme pečicí papír, korpus ihned potřeme marmeládou a pomocí utěrky zarolujeme. Necháme vychladnout.
2
Ze dvou sáčků vanilkového prášku uvaříme pudink. Roládu nakrájíme na plátky a částí vyložíme kulatou mísu. Jednotlivé kousky klademe těsně vedle sebe a zalijeme je pudinkem. Povrch poklademe zbývajícími kousky rolády. Zchladlou šarlotu vložíme asi na 4 hodiny do chladničky. Ztuhlou ji vyklopíme na talíř.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarlota II. aneb roládkový dort

Šarlota II. aneb roládkový dort

Tvarohová šarlota s ovocem

Tvarohová šarlota s ovocem

Šarlota s kokosovými tyčinkami

Šarlota s kokosovými tyčinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 6. 2011 16:23

    Dělala jsem šarlotu a kromě placky na roládu upekla na dalším plechu kousek těsta a z toho vykrájela nožičky a hlavičku. Na krém jsem kromě pudinku použila i jednu velkou Lučinu, kterou jsem s pudinkem vyšlehala a krásně to ztuhlo. Po vyklopení jsem pokapala a pomalovala čokoládovou polevou a ejhle - vznikla z toho želvička.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Marmeláda Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Škrob Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
39
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Sněhové dortíky z hrníčků
Sněhové dortíky z hrníčků
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Trauma Pavla Landovského (†78): Před smrtí se přiznal k vraždě! Lidí prý zabil hned několik

Trauma Pavla Landovského (†78): Před smrtí se přiznal k vraždě! Lidí prý zabil hned několik

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Šarišská polévka s kroupami
Šarišská polévka s kroupami
Šarlota II. aneb roládkový dort
Šarlota II. aneb roládkový dort
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
Šašlik z vepřových ledvinek
Šašlik z vepřových ledvinek
Šátečkové koláče
Šátečkové koláče
  • Recepty.cz
  • Šarlota s pudinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact