• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šarlota II. aneb roládkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Šarlota II. aneb roládkový dort

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šarlota II. aneb roládkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na piškotovou roládu:
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
  • Náplň:
    • 1
      dl mléko
    • 1
      kelímek tvaroh
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,75
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      balení želatina v prášku
    • forma
    • pečící papír
    • 1
      plechovka broskvový kompot

Postup přípravy receptu

1
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme cukr a šleháme do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem a zašleháme, nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Vylijeme na hlubší plech vystlaný pečícím papírem a v nahřáté troubě pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout, vytáhneme pečící papír i s piškotem z plechu, potřeme piškot marmeládou a pomocí papíru opatrně zavineme v roládu. Opatrně odlepujeme, jde to dobře. Nakrájíme na tenší plátky cca 1 cm, dno dortové formy vysteleme pečícím papírem nebo folií a vyložíme nakrájenými plátky rolády. Na vrstvu rolád nalijeme část náplně, poklademe na hrubší plátky nakrájenými broskvemi a zalijeme druhou částí náplně. Na ni poklademe druhou vrstvu roládek. Povrch můžeme potřít ještě čirou želatinou, ale nemusíme. Dáme ztuhnout do lednice.
2
Příprava náplně: do studeného mléka nasypeme želatinu a necháme cca 10 minut nabobtnat. Pak postupně zahříváme, až se želatina rozpustí (nesmí vařit). V další míse ušleháme šlehačku, do ní přidáme zakysanou smetanu, tvaroh, oba cukry (můžeme i více dle chuti). Asi dvě lžíce náplně vmícháme do rozpuštěné želatiny, pořádně rozmícháme a nalijeme to celé do náplně. (kdybychom to udělali naopak, mohlo by se to srazit).
3
Poznámka: náplň je hodně tekutá, nebojte se toho.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarlota s pudinkem

Šarlota s pudinkem

Tvarohová šarlota s ovocem

Tvarohová šarlota s ovocem

Šarlota s kokosovými tyčinkami

Šarlota s kokosovými tyčinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Beata Škanderová | 15. 11. 2008 21:12

    Včera urobená podľa vašich rad, dnes už skoro nie je. Do krému som dala mandarinky a je to mňamka.Hodnotím 1***.

  • Gábina H | 7. 11. 2008 08:52

    Já bych tu Galaretku rozpustila v 1 dl mléka nebo šťávy, jak je uvedeno v receptu a pak to smíchat s tím krémem. Rozhodně bych nedávala celý půllitr tekutiny, to by bylo moc, když tam přidáte ještě ten tvaroh a zakysanku.

  • Beata Škanderová | 6. 11. 2008 21:30

    Áno, rozpúšťa sa v 1/2 l vody. Pýtala som sa preto, lebo sa mi to zdalo dosť veľa. Obyčajná želatina je na menšie množstvo tekutiny.Tak vyskúšam a uvidím, či to ztuhne.

  • Gábina H | 6. 11. 2008 08:41

    Postupujte, jak je psáno na obalu Galaretky. Myslím, že se nejdřív zahřívá v tekutině (mléko nebo šťáva z kompotu), aby se rozpustila a pak se naleje do krémové náplně a nechá ztuhnout.

  • Beata Škanderová | 5. 11. 2008 21:30

    Prepáčte, že sa tak hlúpo pýtam, ale nepochopila som, či mám ten prášok len zamiešať do náplne, teda vysypať alebo rozpustiť aspoň v troche teplej vody a tak ho tam vyliať?

  • Tereza J. | 5. 11. 2008 14:10

    galaretka = želatína, po poľsky :)))

  • Gábina H | 5. 11. 2008 11:39

    Beato, tu Galaretku jsem dala místo želatiny a celý sáček. Nepřidávala jsem žádnou vodu.

  • Beata Škanderová | 4. 11. 2008 21:32

    Pani Gábino, tú Galaretku ste tam dala celý sáčik? Mám ju totiž doma a rada by som to s ňou vyskúšala, len potrebujem poradiť ako ju mám zarobiť.Je to totiž až na 1/2 l vody a to sa mi zdá veľa.

  • Gábina H | 26. 5. 2008 09:12

    Moučník byl vynikající. Roládu jsem namazala borůvkovou marmeládou, do náplně jsem dala kostičky broskvového kompotu a citronovou Galaretku (želatina z Lidlu). Bylo to super, kamarád to nazval moučník Mozek - jako že ty roládky jsou mozková kůra.

  • Jana Janoušková | 26. 5. 2008 08:21

    V sobotu jsem vyzkoušela, je výborný, dávám 1*

  • radmila | 9. 5. 2008 21:14

    Tento recept mě velmi zaujal,zítra ho zkusím

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr krupice Forma Marmeláda Mléko Moučkový cukr Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Kokosová pochoutka
Kokosová pochoutka
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalvěj v županu
Šalvěj v županu
Šarišská polévka s kroupami
Šarišská polévka s kroupami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s pudinkem
Šarlota s pudinkem
Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
  • Recepty.cz
  • Šarlota II. aneb roládkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact