• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Šarlota II. aneb roládkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Šarlota II. aneb roládkový dort

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šarlota II. aneb roládkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na piškotovou roládu:
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
  • Náplň:
    • 1
      dl mléko
    • 1
      kelímek tvaroh
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,75
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      balení želatina v prášku
    • forma
    • pečící papír
    • 1
      plechovka broskvový kompot

Postup přípravy receptu

1
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme cukr a šleháme do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem a zašleháme, nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Vylijeme na hlubší plech vystlaný pečícím papírem a v nahřáté troubě pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout, vytáhneme pečící papír i s piškotem z plechu, potřeme piškot marmeládou a pomocí papíru opatrně zavineme v roládu. Opatrně odlepujeme, jde to dobře. Nakrájíme na tenší plátky cca 1 cm, dno dortové formy vysteleme pečícím papírem nebo folií a vyložíme nakrájenými plátky rolády. Na vrstvu rolád nalijeme část náplně, poklademe na hrubší plátky nakrájenými broskvemi a zalijeme druhou částí náplně. Na ni poklademe druhou vrstvu roládek. Povrch můžeme potřít ještě čirou želatinou, ale nemusíme. Dáme ztuhnout do lednice.
2
Příprava náplně: do studeného mléka nasypeme želatinu a necháme cca 10 minut nabobtnat. Pak postupně zahříváme, až se želatina rozpustí (nesmí vařit). V další míse ušleháme šlehačku, do ní přidáme zakysanou smetanu, tvaroh, oba cukry (můžeme i více dle chuti). Asi dvě lžíce náplně vmícháme do rozpuštěné želatiny, pořádně rozmícháme a nalijeme to celé do náplně. (kdybychom to udělali naopak, mohlo by se to srazit).
3
Poznámka: náplň je hodně tekutá, nebojte se toho.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarlota s pudinkem

Šarlota s pudinkem

Tvarohová šarlota s ovocem

Tvarohová šarlota s ovocem

Šarlota s kokosovými tyčinkami

Šarlota s kokosovými tyčinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Beata Škanderová | 15. 11. 2008 21:12

    Včera urobená podľa vašich rad, dnes už skoro nie je. Do krému som dala mandarinky a je to mňamka.Hodnotím 1***.

  • Gábina H | 7. 11. 2008 08:52

    Já bych tu Galaretku rozpustila v 1 dl mléka nebo šťávy, jak je uvedeno v receptu a pak to smíchat s tím krémem. Rozhodně bych nedávala celý půllitr tekutiny, to by bylo moc, když tam přidáte ještě ten tvaroh a zakysanku.

  • Beata Škanderová | 6. 11. 2008 21:30

    Áno, rozpúšťa sa v 1/2 l vody. Pýtala som sa preto, lebo sa mi to zdalo dosť veľa. Obyčajná želatina je na menšie množstvo tekutiny.Tak vyskúšam a uvidím, či to ztuhne.

  • Gábina H | 6. 11. 2008 08:41

    Postupujte, jak je psáno na obalu Galaretky. Myslím, že se nejdřív zahřívá v tekutině (mléko nebo šťáva z kompotu), aby se rozpustila a pak se naleje do krémové náplně a nechá ztuhnout.

  • Beata Škanderová | 5. 11. 2008 21:30

    Prepáčte, že sa tak hlúpo pýtam, ale nepochopila som, či mám ten prášok len zamiešať do náplne, teda vysypať alebo rozpustiť aspoň v troche teplej vody a tak ho tam vyliať?

  • Tereza J. | 5. 11. 2008 14:10

    galaretka = želatína, po poľsky :)))

  • Gábina H | 5. 11. 2008 11:39

    Beato, tu Galaretku jsem dala místo želatiny a celý sáček. Nepřidávala jsem žádnou vodu.

  • Beata Škanderová | 4. 11. 2008 21:32

    Pani Gábino, tú Galaretku ste tam dala celý sáčik? Mám ju totiž doma a rada by som to s ňou vyskúšala, len potrebujem poradiť ako ju mám zarobiť.Je to totiž až na 1/2 l vody a to sa mi zdá veľa.

  • Gábina H | 26. 5. 2008 09:12

    Moučník byl vynikající. Roládu jsem namazala borůvkovou marmeládou, do náplně jsem dala kostičky broskvového kompotu a citronovou Galaretku (želatina z Lidlu). Bylo to super, kamarád to nazval moučník Mozek - jako že ty roládky jsou mozková kůra.

  • Jana Janoušková | 26. 5. 2008 08:21

    V sobotu jsem vyzkoušela, je výborný, dávám 1*

  • radmila | 9. 5. 2008 21:14

    Tento recept mě velmi zaujal,zítra ho zkusím

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr krupice Forma Marmeláda Mléko Moučkový cukr Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Pečený bůček

Pečený bůček

Banánové placičky / palačinky

Banánové placičky / palačinky

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

40
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
39
Virgin mojito
Virgin mojito
34
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalvěj v županu
Šalvěj v županu
Šarišská polévka s kroupami
Šarišská polévka s kroupami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s pudinkem
Šarlota s pudinkem
Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
  • Recepty.cz
  • Šarlota II. aneb roládkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact