• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šarlota II. aneb roládkový dort
Napište svůj komentář k receptu

Šarlota II. aneb roládkový dort

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šarlota II. aneb roládkový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na piškotovou roládu:
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce voda
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
  • Náplň:
    • 1
      dl mléko
    • 1
      kelímek tvaroh
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 0,75
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      balení želatina v prášku
    • forma
    • pečící papír
    • 1
      plechovka broskvový kompot

Postup přípravy receptu

1
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme cukr a šleháme do pěny, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solamylem a zašleháme, nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Vylijeme na hlubší plech vystlaný pečícím papírem a v nahřáté troubě pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout, vytáhneme pečící papír i s piškotem z plechu, potřeme piškot marmeládou a pomocí papíru opatrně zavineme v roládu. Opatrně odlepujeme, jde to dobře. Nakrájíme na tenší plátky cca 1 cm, dno dortové formy vysteleme pečícím papírem nebo folií a vyložíme nakrájenými plátky rolády. Na vrstvu rolád nalijeme část náplně, poklademe na hrubší plátky nakrájenými broskvemi a zalijeme druhou částí náplně. Na ni poklademe druhou vrstvu roládek. Povrch můžeme potřít ještě čirou želatinou, ale nemusíme. Dáme ztuhnout do lednice.
2
Příprava náplně: do studeného mléka nasypeme želatinu a necháme cca 10 minut nabobtnat. Pak postupně zahříváme, až se želatina rozpustí (nesmí vařit). V další míse ušleháme šlehačku, do ní přidáme zakysanou smetanu, tvaroh, oba cukry (můžeme i více dle chuti). Asi dvě lžíce náplně vmícháme do rozpuštěné želatiny, pořádně rozmícháme a nalijeme to celé do náplně. (kdybychom to udělali naopak, mohlo by se to srazit).
3
Poznámka: náplň je hodně tekutá, nebojte se toho.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarlota s pudinkem

Šarlota s pudinkem

Tvarohová šarlota s ovocem

Tvarohová šarlota s ovocem

Šarlota s kokosovými tyčinkami

Šarlota s kokosovými tyčinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Beata Škanderová | 15. 11. 2008 21:12

    Včera urobená podľa vašich rad, dnes už skoro nie je. Do krému som dala mandarinky a je to mňamka.Hodnotím 1***.

  • Gábina H | 7. 11. 2008 08:52

    Já bych tu Galaretku rozpustila v 1 dl mléka nebo šťávy, jak je uvedeno v receptu a pak to smíchat s tím krémem. Rozhodně bych nedávala celý půllitr tekutiny, to by bylo moc, když tam přidáte ještě ten tvaroh a zakysanku.

  • Beata Škanderová | 6. 11. 2008 21:30

    Áno, rozpúšťa sa v 1/2 l vody. Pýtala som sa preto, lebo sa mi to zdalo dosť veľa. Obyčajná želatina je na menšie množstvo tekutiny.Tak vyskúšam a uvidím, či to ztuhne.

  • Gábina H | 6. 11. 2008 08:41

    Postupujte, jak je psáno na obalu Galaretky. Myslím, že se nejdřív zahřívá v tekutině (mléko nebo šťáva z kompotu), aby se rozpustila a pak se naleje do krémové náplně a nechá ztuhnout.

  • Beata Škanderová | 5. 11. 2008 21:30

    Prepáčte, že sa tak hlúpo pýtam, ale nepochopila som, či mám ten prášok len zamiešať do náplne, teda vysypať alebo rozpustiť aspoň v troche teplej vody a tak ho tam vyliať?

  • Tereza J. | 5. 11. 2008 14:10

    galaretka = želatína, po poľsky :)))

  • Gábina H | 5. 11. 2008 11:39

    Beato, tu Galaretku jsem dala místo želatiny a celý sáček. Nepřidávala jsem žádnou vodu.

  • Beata Škanderová | 4. 11. 2008 21:32

    Pani Gábino, tú Galaretku ste tam dala celý sáčik? Mám ju totiž doma a rada by som to s ňou vyskúšala, len potrebujem poradiť ako ju mám zarobiť.Je to totiž až na 1/2 l vody a to sa mi zdá veľa.

  • Gábina H | 26. 5. 2008 09:12

    Moučník byl vynikající. Roládu jsem namazala borůvkovou marmeládou, do náplně jsem dala kostičky broskvového kompotu a citronovou Galaretku (želatina z Lidlu). Bylo to super, kamarád to nazval moučník Mozek - jako že ty roládky jsou mozková kůra.

  • Jana Janoušková | 26. 5. 2008 08:21

    V sobotu jsem vyzkoušela, je výborný, dávám 1*

  • radmila | 9. 5. 2008 21:14

    Tento recept mě velmi zaujal,zítra ho zkusím

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Cukr krupice Forma Marmeláda Mléko Moučkový cukr Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Zakysaná smetana Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

31
Pomerančový džem (marmeláda)
Pomerančový džem …
28
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
22
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový…
19
Pstruh na másle
Pstruh na másle
17
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalotkovo-řepový koláč s ořechy
Šalvěj v županu
Šalvěj v županu
Šarišská polévka s kroupami
Šarišská polévka s kroupami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s pudinkem
Šarlota s pudinkem
Šašlik z hlívy
Šašlik z hlívy
  • Recepty.cz
  • Šarlota II. aneb roládkový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact