Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a nechte zredukovat. Přidejte rajčata s octem. Provařte a dochuťte rybí omáčkou.
2
Troubu (ideálně s grilem) zapněte na 220 °C. Sardinky omyjte, osušte a odřízněte jim hlavy. Osolte je a opepřete zvnějšku i zevnitř.
3
Smíchejte 3 lžíce oleje, 1 lžíci limetkové a 1 lžíci citronové šťávy s jemně nastrouhanou citrusovou kůrou.
4
Ryby namarinujte opět zvnějšku i zevnitř. Urovnejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 10–12 minut péct do trouby, nejlépe se zapnutým grilem, uprostřed pečení ryby otočte.
5
Když jsou křupavé, je hotovo. Podávejte s rajčatovou omáčkou a posypané velmi jemně nasekanou petrželí.