• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Sardinky v ostré rajčatové omáčce

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Sardinky v ostré rajčatové omáčce
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks šalotka
    • 4
      stroužek česnek
    • olivový olej
    • chilli 1/2 lžičky vločky
    • mletá paprika 1/2 lžičky nejlépe uzené
    • 120
      ml bílé víno - suché
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      lžíce rybí omáčka
    • 500
      g sardinky čerstvé
    • sůl
    • pepř mletý
    • citronová šťáva a kůra 1/2
    • limetková šťáva a kůra 1/2
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a nechte zredukovat. Přidejte rajčata s octem. Provařte a dochuťte rybí omáčkou.
2
Troubu (ideálně s grilem) zapněte na 220 °C. Sardinky omyjte, osušte a odřízněte jim hlavy. Osolte je a opepřete zvnějšku i zevnitř.
3
Smíchejte 3 lžíce oleje, 1 lžíci limetkové a 1 lžíci citronové šťávy s jemně nastrouhanou citrusovou kůrou.
4
Ryby namarinujte opět zvnějšku i zevnitř. Urovnejte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 10–12 minut péct do trouby, nejlépe se zapnutým grilem, uprostřed pečení ryby otočte.
5
Když jsou křupavé, je hotovo. Podávejte s rajčatovou omáčkou a posypané velmi jemně nasekanou petrželí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotlety v ostré omáčce

Kotlety v ostré omáčce

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Halušky z lososa v rajčatové omáčce

Halušky z lososa v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Česnek Chilli Citronová šťáva Limetková šťáva Mletá paprika Olivový olej Pepř mletý Petržel Rybí omáčka Šalotka Sardinky Sekaná rajčata Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Utopenci speciál

Utopenci speciál

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Medová žebra

Medová žebra

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

74
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
71
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
62
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
51
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
50
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
Sardinková pomazánka II.
Sardinková pomazánka II.
Sardinkové escabeche
Sardinkové escabeche
Sarma od Muki
Sarma od Muki
Saté
Saté
Saunový hermelín
Saunový hermelín
  • Recepty.cz
  • Sardinky v ostré rajčatové omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact