• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sardinkové escabeche
Napište svůj komentář k receptu

Sardinkové escabeche

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sardinkové escabeche
Sardinkové escabeche
Sardinkové escabeche
Sardinkové escabeche
Sardinkové escabeche
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 60
      g krekry co nejméně solených
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      g sardinky čerstvé
    • olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička mletá paprika uzená
    • 1
      lžička oregáno
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 50
      ml vinný ocet
    • skořicová kůra 1/2
    • pomerančová kůra 1/4
    • citronová kůra 1/2
    • bobkový list
    • bylinky podle chuti
    • 100
      g černé olivy

Postup přípravy receptu

1
Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř.
2
Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte – zůstanou vám 2 filety z každé ryby. Obalte je v krekrech.
3
V pánvi rozehřejte asi 120 ml oleje a ryby v něm postupně usmažte, porce asi 1 minutu. Vyjměte. Stáhněte plamen a do horkého oleje vložte na 30 vteřin stroužky česneku.
4
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmahněte dokřupava. Přidejte papriku i oregano a nechte zpěnit. Až olej trochu zchladne, přidejte víno, ocet, skořici, citrusovou kůru, trochu soli a 15 minut povařte.
5
Nechte vychladnout. Ryby, česnek, bobkový list, bylinky a koření dejte do misky a zalijte nálevem. Přikryjte fólií nebo víkem a v ledničce marinujte asi 12 hodin. Podávejte při pokojové teplotě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sardinkové chlebíčky

Sardinkové chlebíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Bobkový list Bylinky Černé olivy Česnek Cibule Citronová kůra Krekry Mletá paprika Olivový olej Oregáno Pepř mletý Pomerančová kůra Sardinky Skořicová kůra Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

561
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
57
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
49
Medánek
Medánek
40
Chilaquiles s mletým hovězím
Chilaquiles s mletým…
33
Fazolové lusky s rajčaty
Fazolové lusky s rajčaty

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Sangría bez alkoholu
Sangría bez alkoholu
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
Sardinková pomazánka II.
Sardinková pomazánka II.
Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Sardinky v ostré rajčatové omáčce
Sarma od Muki
Sarma od Muki
Saté
Saté
  • Recepty.cz
  • Sardinkové escabeche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact