Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř.
2
Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte – zůstanou vám 2 filety z každé ryby. Obalte je v krekrech.
3
V pánvi rozehřejte asi 120 ml oleje a ryby v něm postupně usmažte, porce asi 1 minutu. Vyjměte. Stáhněte plamen a do horkého oleje vložte na 30 vteřin stroužky česneku.
4
Cibuli nakrájejte na půlkolečka a osmahněte dokřupava. Přidejte papriku i oregano a nechte zpěnit. Až olej trochu zchladne, přidejte víno, ocet, skořici, citrusovou kůru, trochu soli a 15 minut povařte.
5
Nechte vychladnout. Ryby, česnek, bobkový list, bylinky a koření dejte do misky a zalijte nálevem. Přikryjte fólií nebo víkem a v ledničce marinujte asi 12 hodin. Podávejte při pokojové teplotě.