Rudá sangría má svůj původ ve Španělsku, kde se tradičně připravuje z červeného vína. My si ale vyzkoušíme nealkoholickou verzi, na které si pochutnají i děti. Kromě hroznové šťávy budete potřebovat ovoce, pomerančový džus a sodovku.
Pro přípravu nealkoholické sangríi si připravte větší skleněný džbánek. Nejdříve rozmixujte hroznové víno spolu s pomeranči (nemáte-li čerstvé ovoce můžete použít pomerančový a hroznový džus). Přidejte cukr a skořici a pořádně společně promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.
Citrón, pomeranč a jablko nakrájíme na kousky a přimícháme do nápoje. Dolijeme perlivou vodou a dáme do chladničky. Těsně před podáváním vyndáme nakrájené a přidáme dle chuti čerstvě pokrájené (broskve, meloun, jablko, jahody…), pak už jen několik kostek ledu a můžeme servírovat.