• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sandokanovo oko
Napište svůj komentář k receptu

Sandokanovo oko

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sandokanovo oko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Hmota
    • 125
      g ztužený tuk (1/2) např. Omega
    • 5
      lžíce kokos
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 5
      lžíce sušené mléko
  • Nádivka
    • 100
      g ořechy
    • 50
      g cukr
    • 50
      g máslo
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce puding
  • Poleva
    • 125
      g omega (1/2)
    • 5
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce puding prášek
    • 5
      lžíce cukr
  • Na ozdobu
    • lentilky

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na hmotu se rozmíchají v páře. Ingredience na nádivku se smíchají. Suroviny na polevu se nahřejí a smíchají. Na dno umělohmotných dolíků plata od vajec se dají lentilky. Na ně se dá trochu hmoty, na to nádivka a nakonec se to doplní polevou. Nechá se to ztuhnout. Po vyklopení můžeme oka dát do papírových košíčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Chlupaté volské oko

Chlupaté volské oko

Buchta volské oko

Buchta volské oko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Krkovice | 16. 12. 2012 09:47

    Velice se omlouvám autorce receptu, omylem jsem známkoval tento recept známkou 5 místo 1, uklikl jsem se. Bohužel to nejde editovat. Recept je super, oprášil jsem svoje dětství, kdy má matka toto dělala každé vánoce a my se o to praly.

  • čučoriedka
    čučoriedka | 6. 11. 2012 21:05

    Má to super názov aj chuťovo sú super!

  • Jitka | 3. 2. 2011 17:46

    já jsem je dělávala, ale u nás moc úspěchů nesklidili, takže už je nedělám. Mohu doporučit střádat přes rok formičky od tofife, dají očím věrohodnější podobu ;-) a pokud se vám podaří, že dáváte kokosovou hmotu ještě teplou a lentilka pustí barvu, máte i žilky v oku :-)

  • knoma
    knoma | 25. 1. 2011 12:55

    Recept podobného ražení jsem vyzkoušela poprvé minulé Vánoce a to na základě mňam obrázku od známé (která má děti) na facebooku, takže už vím k čemu je tato síť užitečná. Také do ořechové nádivky nedávám pudink, pouze do polevy a tu si občas zjednodušuji čokoládou na vaření, nebo se to prý dá i kupovanou polevou, ale to mi přijde zbytečné. Místo kokosu se dají dát drcené loupané mandle, kdyby někdo chtěl je to také dobré. Každopádně je to cukroví na které slyším ty nejzajímavější reakce, takže i kvůli tomu se to vyplatí udělat. Mamka mi oznamuje, že je hned snědli, to je pokyn k dodání dalších. "Tchýně" zase že ta lentilka je v tom tvrdá (tady to je bod pro rozinky) a vrchol všecho byl děda, který vytáhl lentilku z pusy a řekl, co to je za kámen, to nebudu jíst :-D (zuby má 100% funkční, takže v tom to nebylo). Často si někdo rejpne: "To má Sandokan takový barevný oči?" Bohužel vajíčkové formičky jsou docela veliké, ale kdo má tohle cukroví rád, tomu to tolik nevadí. A tedy chce je to skladovat v chladnu.

  • knoma
    knoma | 25. 1. 2011 12:55

    Recept podobného ražení jsem vyzkoušela poprvé minulé Vánoce a to na základě mňam obrázku od známé (která má děti) na facebooku, takže už vím k čemu je tato síť užitečná. Také do ořechové nádivky nedávám pudink, pouze do polevy a tu si občas zjednodušuji čokoládou na vaření, nebo se to prý dá i kupovanou polevou, ale to mi přijde zbytečné. Místo kokosu se dají dát drcené loupané mandle, kdyby někdo chtěl je to také dobré. Každopádně je to cukroví na které slyším ty nejzajímavější reakce, takže i kvůli tomu se to vyplatí udělat. Mamka mi oznamuje, že je hned snědli, to je pokyn k dodání dalších. "Tchýně" zase že ta lentilka je v tom tvrdá (tady to je bod pro rozinky) a vrchol všecho byl děda, který vytáhl lentilku z pusy a řekl, co to je za kámen, to nebudu jíst :-D (zuby má 100% funkční, takže v tom to nebylo). Často si někdo rejpne: "To má Sandokan takový barevný oči?" Bohužel vajíčkové formičky jsou docela veliké, ale kdo má tohle cukroví rád, tomu to tolik nevadí. A tedy chce je to skladovat v chladnu.

  • míla t | 10. 12. 2006 14:42

    Sandokanovi oči už dělám 20 let a vždy měli uspěch u nás doma i když přišla návštěva.Recept vřele doporučuji.

  • Pavlušenka | 6. 12. 2005 06:41

    Mám stejný recept, opravdu dávám puding do nádivky a je to bez problémů. Používám ale rozinky a místo plat od vajec, protože je to moc veliké to dělám do platíček na led..... Jsou malá a vypadají skvěle

  • Lenka S | 5. 10. 2005 18:43

    Už jsem to dělala vícekrát, takže se můžu podělit o zkušenosti. Recept mám téměř stejný, pouze dva malé rozdíly-do nádivky žádný puding nedávám, a do polevy 4 lžíce pudingu. A víc se mi to líbí na pohled, když místo lentilek použiju rozinky.Klidně to zkuste, není na tom co pokazit.

  • Anonym | 5. 10. 2005 09:57

    Pani Ticha, mne se jen nezda ten pudingovy prasek v nadivce...neni to spise uvareny pudink? Ja to rada zkusim, ale az tak na Vanoce:-)) Airan

  • Jana Tichá | 5. 10. 2005 09:20

    Tento recept jsem vložila na žádost některých kuchařek. Předem však musím říct, že jsem ho nedělala snad čtvrt století, takže si nepamatuju detaily.Jen předpokládám, že puding se do obou směsí dává nevařený - tedy prášek. Do každého dolíku se dá po jedné lentilce. Plata se zřejmě nevyplachují vodou kvůli vyklápění, to by se pak lentilka rozmočila. Skutečně nevím.... Jsem zvědavá, kdo vyzkouší jako první :-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pošírování Děti Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kakao Kokos Lentilky Máslo Moučkový cukr Omega Ořechy Puding Sušené mléko Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"

Ananasovo-kokosová roláda "Piña…

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

58
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
39
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
36
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
36
Houbový guláš
Houbový guláš
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Salsa guacamole
Salsa guacamole
Sametová drůbeží polévka
Sametová drůbeží polévka
Sametová roláda
Sametová roláda
Sangría
Sangría
Sangría bez alkoholu
Sangría bez alkoholu
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
  • Recepty.cz
  • Sandokanovo oko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact