• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Salónky
Napište svůj komentář k receptu

Salónky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salónky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kostkový cukr
    • 1,50
      dl voda
    • tresť Libovolná příchuť

Postup přípravy receptu

1
Cukr s vodou dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a vaříme, až se začnou dělat velké bubliny. Plech nebo pekáč vypláchneme studenou vodou, vylijeme do něj připravený sirup, pocákáme vodou a necháme úpně vychladit. Jinou vařečkou mícháme vychlazený sirup tak, že ho taháme ze strany na stranu až zbělá. Takto připravený fondán na velmi mírném ohni ohřejeme - nesmí se vařit. Přídáme tresť dle chuti. Nalijeme na vál a po částečném ztuhnutí krájíme na obdélníčky.
2
Můžeme máčet ztuhlé do čokolády a balit do salónek na stromeček. Dají se také vykrajovat formičkami. Možno přibarvit podle použité tresti barvivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové salonky

Ořechové salonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra Plevová | 19. 1. 2008 21:44

    Tak jsem vyzkoušela jako polevu na věnečky a zdá se,že úspěšně.Byla krásná,lesklá a vůbec se neblemcala.Jen ještě musím vychytat správný poměr(dala jsem 25dkg cukru na 1dcl vody a byla jěště moc hustá).Ještě jednou díky.

  • Petra Plevová | 13. 12. 2007 08:47

    Děkuji,vyzkouším a uvidím.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:35

    pro oči nevidím na věnečky použít lze. Cukrová poleva se mi taky blemcala než se cukr rozpustí přidám tam o trouchu víc vody v pekáči ho netahám do průsvitna, ale jen chvíli a nepřidávám trest. Pracovat s ním pak rychle.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:30

    ještě jsem tento recept takto použít nezkoušela, ale zkusím. Bude se muset upravit, protože bude chtít o něčo málo řidší, ale jinak bych v tom viděla jen jeden rozdíl a to, že by se musel cukr první upálit a pak až rozvařit a to nevím co by to udělalo poměrově. Musím to zkusit.

  • Petra Plevová | 1. 12. 2007 17:19

    Chci se zeptat,jestli je nutný kostkový cukr.Pak bych také ráda věděla(jestli mi někdo může poradit),zdali se stejný fondán dá použít jako poleva na žloutkové věnečky.Obyčejná cukrová poleva se mi na věnečcích rozmáčí a slyšela jsem,že se polévají právě fondánovou polevu.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kostkový cukr Tresť Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

63
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
52
Kuřecí stripsy jako z kfc
Kuřecí stripsy jako z kfc
46
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
46
Rajská polévka s fazolovými lusky
Rajská polévka s…
41
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz České Miss po 20 letech: Vdavky s boháči, plastiky prsou a drsné rozvody!

České Miss po 20 letech: Vdavky s boháči, plastiky prsou a drsné rozvody!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Salónky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact