• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Salónky
Napište svůj komentář k receptu

Salónky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salónky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kostkový cukr
    • 1,50
      dl voda
    • tresť Libovolná příchuť

Postup přípravy receptu

1
Cukr s vodou dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a vaříme, až se začnou dělat velké bubliny. Plech nebo pekáč vypláchneme studenou vodou, vylijeme do něj připravený sirup, pocákáme vodou a necháme úpně vychladit. Jinou vařečkou mícháme vychlazený sirup tak, že ho taháme ze strany na stranu až zbělá. Takto připravený fondán na velmi mírném ohni ohřejeme - nesmí se vařit. Přídáme tresť dle chuti. Nalijeme na vál a po částečném ztuhnutí krájíme na obdélníčky.
2
Můžeme máčet ztuhlé do čokolády a balit do salónek na stromeček. Dají se také vykrajovat formičkami. Možno přibarvit podle použité tresti barvivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové salonky

Ořechové salonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra Plevová | 19. 1. 2008 21:44

    Tak jsem vyzkoušela jako polevu na věnečky a zdá se,že úspěšně.Byla krásná,lesklá a vůbec se neblemcala.Jen ještě musím vychytat správný poměr(dala jsem 25dkg cukru na 1dcl vody a byla jěště moc hustá).Ještě jednou díky.

  • Petra Plevová | 13. 12. 2007 08:47

    Děkuji,vyzkouším a uvidím.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:35

    pro oči nevidím na věnečky použít lze. Cukrová poleva se mi taky blemcala než se cukr rozpustí přidám tam o trouchu víc vody v pekáči ho netahám do průsvitna, ale jen chvíli a nepřidávám trest. Pracovat s ním pak rychle.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:30

    ještě jsem tento recept takto použít nezkoušela, ale zkusím. Bude se muset upravit, protože bude chtít o něčo málo řidší, ale jinak bych v tom viděla jen jeden rozdíl a to, že by se musel cukr první upálit a pak až rozvařit a to nevím co by to udělalo poměrově. Musím to zkusit.

  • Petra Plevová | 1. 12. 2007 17:19

    Chci se zeptat,jestli je nutný kostkový cukr.Pak bych také ráda věděla(jestli mi někdo může poradit),zdali se stejný fondán dá použít jako poleva na žloutkové věnečky.Obyčejná cukrová poleva se mi na věnečcích rozmáčí a slyšela jsem,že se polévají právě fondánovou polevu.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kostkový cukr Tresť Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Plněné langoše

Plněné langoše

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Řezy Margot

Řezy Margot

Buchta na doma

Buchta na doma

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

86
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
29
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
24
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Geňova ex Finková: Druhá svatba nebude! Partner je stále ženatý...

Geňova ex Finková: Druhá svatba nebude! Partner je stále ženatý...

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Salónky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact