• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Salónky
Napište svůj komentář k receptu

Salónky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salónky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kostkový cukr
    • 1,50
      dl voda
    • tresť Libovolná příchuť

Postup přípravy receptu

1
Cukr s vodou dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a vaříme, až se začnou dělat velké bubliny. Plech nebo pekáč vypláchneme studenou vodou, vylijeme do něj připravený sirup, pocákáme vodou a necháme úpně vychladit. Jinou vařečkou mícháme vychlazený sirup tak, že ho taháme ze strany na stranu až zbělá. Takto připravený fondán na velmi mírném ohni ohřejeme - nesmí se vařit. Přídáme tresť dle chuti. Nalijeme na vál a po částečném ztuhnutí krájíme na obdélníčky.
2
Můžeme máčet ztuhlé do čokolády a balit do salónek na stromeček. Dají se také vykrajovat formičkami. Možno přibarvit podle použité tresti barvivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové salonky

Ořechové salonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra Plevová | 19. 1. 2008 21:44

    Tak jsem vyzkoušela jako polevu na věnečky a zdá se,že úspěšně.Byla krásná,lesklá a vůbec se neblemcala.Jen ještě musím vychytat správný poměr(dala jsem 25dkg cukru na 1dcl vody a byla jěště moc hustá).Ještě jednou díky.

  • Petra Plevová | 13. 12. 2007 08:47

    Děkuji,vyzkouším a uvidím.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:35

    pro oči nevidím na věnečky použít lze. Cukrová poleva se mi taky blemcala než se cukr rozpustí přidám tam o trouchu víc vody v pekáči ho netahám do průsvitna, ale jen chvíli a nepřidávám trest. Pracovat s ním pak rychle.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:30

    ještě jsem tento recept takto použít nezkoušela, ale zkusím. Bude se muset upravit, protože bude chtít o něčo málo řidší, ale jinak bych v tom viděla jen jeden rozdíl a to, že by se musel cukr první upálit a pak až rozvařit a to nevím co by to udělalo poměrově. Musím to zkusit.

  • Petra Plevová | 1. 12. 2007 17:19

    Chci se zeptat,jestli je nutný kostkový cukr.Pak bych také ráda věděla(jestli mi někdo může poradit),zdali se stejný fondán dá použít jako poleva na žloutkové věnečky.Obyčejná cukrová poleva se mi na věnečcích rozmáčí a slyšela jsem,že se polévají právě fondánovou polevu.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kostkový cukr Tresť Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…
25
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
25
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
19
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake
17
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Herečka Kateřina Janečková překvapuje: Návrat Ošklivky Katky!

Herečka Kateřina Janečková překvapuje: Návrat Ošklivky Katky!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Salónky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact