Salátové listy umyjeme a ve slané vodě povaříme 2-3 minut. Potom scedíme a necháme odkapat. Odkapané listy nakrájíme. Z oleje, mouky a mléka připravíme bešamel, osolíme, vmícháme nakrájený salát, osolíme a ochutíme cukrem a octem.
2
Podáváme s brambory a volským okem, opečenou klobáskou, příp. kouskem masa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vlasta Smékalová
|30. 6. 2009 17:48
Takové recepty miluju - moooc dobré, Terezko, díky... pořád říkám, že v jednoduchosti je síla
Vera D.
|18. 12. 2007 23:11
Lidičky, vy nevíte co je dobré.Salátový prívarok vařím hlavně v létě je osvěžující, lepší jako rohlík se salámem, beru si ho v zavařovací sklínce např.když jdem s dětmi na houby, nemusí se ohřívat, je dobrý i tak s chlebem bez ničeho, akorát na konec přidávám trochu kopru! A jestli si anonym myslí, že jsem z "lontu", není pravda - bydlím v Brně a takové recepty po prababičce jsem zdědila mraky a hlavně - děti se těší na malý oběd v přírodě!Moje maminka to praktikovala s námi taky!
Anonym
|25. 7. 2007 21:17
Ak vás moja nedoskonavá slovenčina pohoršuje, píšte nabudúce česky aj vy, ste totiž na českom servri.
Plcha Blcha
|25. 7. 2007 14:01
Na tomto receptu je nejvýživnější jeho autorka.
Tereza J.
|22. 7. 2007 15:36
Milý anonym, ešte jedna poznámka. Ak ste tým "príškvarkom" mysleli prívarok, tak potom ste sa nemuseli namáhať so slovenčinou a kľudne ste to mohli napísať česky. Každý Slovák totiž vie, čo to prívarok je. Ten to nepotrebuje vysvetľovať:)))
Tereza J.
|22. 7. 2007 15:10
Anonym, o akom príškvarku hovoríte? Nech čítam ako čítam, slovo príškvarok tu nevidím. A Ďakujem za tú 4. To vy ste mi dali štvorku aj za majonézové rezne? Vy ma musíte mať veľmi v zuboch, však?
Anonym
|21. 7. 2007 17:00
Vďaka za vysvetlenie pojmu "príškvarok", tušila som, že to bude niečo veľmi nechutné ...
Tereza J.
|20. 7. 2007 06:50
Evička, prečo chudák? Vyskúšajte a potom zistíte, že chudák je ten, kto to nepapá...Anonym, poznámka p. Evy je konštruktívna?
Anonym
|19. 7. 2007 21:40
Martine, nemůžu si pomoc, ale nekonstruktivní poznámka je právě ta vaše.
Martin
|19. 7. 2007 20:43
Evo, pravděpodobně máte dovolenou a trpíte pocitem, že nemůžete kritizovat své kolegy. Proč ta negativa? Viz. komentáře. Zkritizovala jste po sobě 3 recepty. Salátový prívarok II, Zálivka na hlávkový salát, Rybízový koláč s drobenkou. Místo kritiky přidejte raději extra recept, který nikdo nezná a který bude všem chutnat.
Eva Červenková
|19. 7. 2007 19:11
chudák salát..
Tereza J.
|17. 7. 2007 13:16
Aj tak sa robí, ale keď šalát troška obvaríte, tak sa pekne náááááááááááááááťahuje:))))
Majka Rončáková
|17. 7. 2007 12:30
Tento recept mám ze Slovenska, salát nevařím ale nakrájený ho dám nakonec do horké omáčky.