• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Salátové okurky na zimu
Napište svůj komentář k receptu

Salátové okurky na zimu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 63
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salátové okurky na zimu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg okurka neloupané
    • 1
      kg cibule
    • 1
      balíček deko
    • 1
      kg cukr krupice
    • 500
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Okurky pečlivě omyjeme, nastrouháme na hrubé "slzičky", cibuli na jemno a veškeré ingredience promícháme. Na 24 hodin uložíme do chladu a během té doby průběžně promícháváme. Poté naplníme do sklenic a skladujeme v suchu, chladu a temnu. Zaručeně vydrží až dva roky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemské okurky

Znojemské okurky

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • foltpa | 21. 8. 2015 18:09

    Moc děkuji už jsem si vás recept uložila.Moc pěkně popsané. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 8. 2015 10:23

    ...právě jsem vložil recept na okurkový salát na uskladnění, podle letitého receptu ...poměry jsou jiné, tak Vám to snad pomůže ...podle předešlého komentáře asi ubírat na ingrediencí nebude od věci, ale každý máme jiné chutě ...a určitě bez nálevu

  • foltpa | 20. 8. 2015 19:52

    Chtěla bych se zeptat.To tam nepřijde žádná voda(nálev)?.Nebude to moc kyselé?Nesterilizujete?Děkuji za odpověď.

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:41

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:39

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:38

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • hikle | 1. 9. 2012 18:38

    Nejsou pak měkké?, druhý den u nás salát taky nikdo nechce jíst a rádi bychom zkusili.

  • 0711hana | 31. 8. 2012 18:05

    Po prvním ochutnání,asi před měsícem,máme za sebou již 25 skleniček na zimu. Je to fantastická chut,doporučuji ! :-)

  • nikolgold | 13. 8. 2012 08:33

    Dělám podobně, okurkový salát milujeme, letos z 15 kg :-) Nedávám ocet, ale Deko uvařím podle návodu, scedím a naleji do okurek. Opravdu by vydržely i 2 roky, pokud se nesní dříve :-D

  • mysalin | 19. 6. 2011 19:22

    Já bych se chtěla zeptat jaké to jsou okurky? Salátové nebo nakládačky(malé).

  • Hanka Papežová | 8. 2. 2008 11:40

    Děkuji za recept, přes léto bylo moc okurek, tak jsem je zpracovala dle Vaší rady a monetálně si užíváme okurkového salátu, který je výborný.

  • Pavla | 6. 11. 2006 09:17

    Recept vypadá zajímavě, škoda jen, že už je po okurkové sezóně, protože letos jsem měla salátovek opravdu hodně, takže vyzkouším příští rok, hezký den

  • Gábina | 3. 11. 2006 16:43

    Okurky se opravdu nesterilizují, nebojte se toho, fakt je to dobré :-)

  • Anonym | 3. 11. 2006 15:41

    Chci se ujistit - okurky se nesterilizují?

  • Gábina | 3. 11. 2006 13:53

    Deko se přimíchává rovnou, nálev není potřeba, šťávu si okurky pusí svou

  • Věra | 3. 11. 2006 09:54

    nejsem autor, ale Deko přimíchám rovnou s cukrem a octem nálev nedělám .. je to výborné.

  • Marie Horáková | 3. 11. 2006 09:43

    Není mi jasné, z toho Deka se udělá nálev, nebo se to přimíchá nasucho ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování okurek
Zdravě i chutně Zelenina Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice DeKo Ocet Okurka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Bramborový kuba

Bramborový kuba

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

103
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
21
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
19
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Salát z pečené dýně s…
19
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

  • Recepty.cz
  • Salátové okurky na zimu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact