• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Salátové okurky na zimu
Napište svůj komentář k receptu

Salátové okurky na zimu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 63
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salátové okurky na zimu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg okurka neloupané
    • 1
      kg cibule
    • 1
      balíček deko
    • 1
      kg cukr krupice
    • 500
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Okurky pečlivě omyjeme, nastrouháme na hrubé "slzičky", cibuli na jemno a veškeré ingredience promícháme. Na 24 hodin uložíme do chladu a během té doby průběžně promícháváme. Poté naplníme do sklenic a skladujeme v suchu, chladu a temnu. Zaručeně vydrží až dva roky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Znojemské okurky

Znojemské okurky

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • foltpa | 21. 8. 2015 18:09

    Moc děkuji už jsem si vás recept uložila.Moc pěkně popsané. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 8. 2015 10:23

    ...právě jsem vložil recept na okurkový salát na uskladnění, podle letitého receptu ...poměry jsou jiné, tak Vám to snad pomůže ...podle předešlého komentáře asi ubírat na ingrediencí nebude od věci, ale každý máme jiné chutě ...a určitě bez nálevu

  • foltpa | 20. 8. 2015 19:52

    Chtěla bych se zeptat.To tam nepřijde žádná voda(nálev)?.Nebude to moc kyselé?Nesterilizujete?Děkuji za odpověď.

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:41

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:39

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:38

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • hikle | 1. 9. 2012 18:38

    Nejsou pak měkké?, druhý den u nás salát taky nikdo nechce jíst a rádi bychom zkusili.

  • 0711hana | 31. 8. 2012 18:05

    Po prvním ochutnání,asi před měsícem,máme za sebou již 25 skleniček na zimu. Je to fantastická chut,doporučuji ! :-)

  • nikolgold | 13. 8. 2012 08:33

    Dělám podobně, okurkový salát milujeme, letos z 15 kg :-) Nedávám ocet, ale Deko uvařím podle návodu, scedím a naleji do okurek. Opravdu by vydržely i 2 roky, pokud se nesní dříve :-D

  • mysalin | 19. 6. 2011 19:22

    Já bych se chtěla zeptat jaké to jsou okurky? Salátové nebo nakládačky(malé).

  • Hanka Papežová | 8. 2. 2008 11:40

    Děkuji za recept, přes léto bylo moc okurek, tak jsem je zpracovala dle Vaší rady a monetálně si užíváme okurkového salátu, který je výborný.

  • Pavla | 6. 11. 2006 09:17

    Recept vypadá zajímavě, škoda jen, že už je po okurkové sezóně, protože letos jsem měla salátovek opravdu hodně, takže vyzkouším příští rok, hezký den

  • Gábina | 3. 11. 2006 16:43

    Okurky se opravdu nesterilizují, nebojte se toho, fakt je to dobré :-)

  • Anonym | 3. 11. 2006 15:41

    Chci se ujistit - okurky se nesterilizují?

  • Gábina | 3. 11. 2006 13:53

    Deko se přimíchává rovnou, nálev není potřeba, šťávu si okurky pusí svou

  • Věra | 3. 11. 2006 09:54

    nejsem autor, ale Deko přimíchám rovnou s cukrem a octem nálev nedělám .. je to výborné.

  • Marie Horáková | 3. 11. 2006 09:43

    Není mi jasné, z toho Deka se udělá nálev, nebo se to přimíchá nasucho ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování okurek
Zdravě i chutně Zelenina Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice DeKo Ocet Okurka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Sýrový dort II.

Sýrový dort II.

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

28
Marinované kuře v medu a sojové omáčce
Marinované kuře v medu a…
28
Chlupaté cuketové knedlíky či halušky
Chlupaté cuketové…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jablky a…
18
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Zagorka pořád táhne! Zájemci o roli málem zbořili Kalich

Zagorka pořád táhne! Zájemci o roli málem zbořili Kalich

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Salátové okurky na zimu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact