• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Salátové okurky na zimu
Napište svůj komentář k receptu

Salátové okurky na zimu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 62
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salátové okurky na zimu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg okurka neloupané
    • 1
      kg cibule
    • 1
      balíček deko
    • 1
      kg cukr krupice
    • 500
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Okurky pečlivě omyjeme, nastrouháme na hrubé "slzičky", cibuli na jemno a veškeré ingredience promícháme. Na 24 hodin uložíme do chladu a během té doby průběžně promícháváme. Poté naplníme do sklenic a skladujeme v suchu, chladu a temnu. Zaručeně vydrží až dva roky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • foltpa | 21. 8. 2015 18:09

    Moc děkuji už jsem si vás recept uložila.Moc pěkně popsané. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 8. 2015 10:23

    ...právě jsem vložil recept na okurkový salát na uskladnění, podle letitého receptu ...poměry jsou jiné, tak Vám to snad pomůže ...podle předešlého komentáře asi ubírat na ingrediencí nebude od věci, ale každý máme jiné chutě ...a určitě bez nálevu

  • foltpa | 20. 8. 2015 19:52

    Chtěla bych se zeptat.To tam nepřijde žádná voda(nálev)?.Nebude to moc kyselé?Nesterilizujete?Děkuji za odpověď.

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:41

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:39

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:38

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • hikle | 1. 9. 2012 18:38

    Nejsou pak měkké?, druhý den u nás salát taky nikdo nechce jíst a rádi bychom zkusili.

  • 0711hana | 31. 8. 2012 18:05

    Po prvním ochutnání,asi před měsícem,máme za sebou již 25 skleniček na zimu. Je to fantastická chut,doporučuji ! :-)

  • nikolgold | 13. 8. 2012 08:33

    Dělám podobně, okurkový salát milujeme, letos z 15 kg :-) Nedávám ocet, ale Deko uvařím podle návodu, scedím a naleji do okurek. Opravdu by vydržely i 2 roky, pokud se nesní dříve :-D

  • mysalin | 19. 6. 2011 19:22

    Já bych se chtěla zeptat jaké to jsou okurky? Salátové nebo nakládačky(malé).

  • Hanka Papežová | 8. 2. 2008 11:40

    Děkuji za recept, přes léto bylo moc okurek, tak jsem je zpracovala dle Vaší rady a monetálně si užíváme okurkového salátu, který je výborný.

  • Pavla | 6. 11. 2006 09:17

    Recept vypadá zajímavě, škoda jen, že už je po okurkové sezóně, protože letos jsem měla salátovek opravdu hodně, takže vyzkouším příští rok, hezký den

  • Gábina | 3. 11. 2006 16:43

    Okurky se opravdu nesterilizují, nebojte se toho, fakt je to dobré :-)

  • Anonym | 3. 11. 2006 15:41

    Chci se ujistit - okurky se nesterilizují?

  • Gábina | 3. 11. 2006 13:53

    Deko se přimíchává rovnou, nálev není potřeba, šťávu si okurky pusí svou

  • Věra | 3. 11. 2006 09:54

    nejsem autor, ale Deko přimíchám rovnou s cukrem a octem nálev nedělám .. je to výborné.

  • Marie Horáková | 3. 11. 2006 09:43

    Není mi jasné, z toho Deka se udělá nálev, nebo se to přimíchá nasucho ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Okurky
Zdravě i chutně Zelenina Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice DeKo Ocet Okurka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Bagely

Bagely

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

31
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Míša řezy
Míša řezy
23
Kuřecí směs s rýží a zeleninou
Kuřecí směs s rýží a…
23
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Strach o Tomáše Poláka: Horor v nemocnici a vážný problém!

Strach o Tomáše Poláka: Horor v nemocnici a vážný problém!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

  • Recepty.cz
  • Salátové okurky na zimu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact