• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Salátové okurky na zimu
Napište svůj komentář k receptu

Salátové okurky na zimu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 62
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salátové okurky na zimu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg okurka neloupané
    • 1
      kg cibule
    • 1
      balíček deko
    • 1
      kg cukr krupice
    • 500
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Okurky pečlivě omyjeme, nastrouháme na hrubé "slzičky", cibuli na jemno a veškeré ingredience promícháme. Na 24 hodin uložíme do chladu a během té doby průběžně promícháváme. Poté naplníme do sklenic a skladujeme v suchu, chladu a temnu. Zaručeně vydrží až dva roky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné okurky

Plněné okurky

Okurky

Okurky

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • foltpa | 21. 8. 2015 18:09

    Moc děkuji už jsem si vás recept uložila.Moc pěkně popsané. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 8. 2015 10:23

    ...právě jsem vložil recept na okurkový salát na uskladnění, podle letitého receptu ...poměry jsou jiné, tak Vám to snad pomůže ...podle předešlého komentáře asi ubírat na ingrediencí nebude od věci, ale každý máme jiné chutě ...a určitě bez nálevu

  • foltpa | 20. 8. 2015 19:52

    Chtěla bych se zeptat.To tam nepřijde žádná voda(nálev)?.Nebude to moc kyselé?Nesterilizujete?Děkuji za odpověď.

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:41

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:39

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • Mahona | 19. 8. 2015 10:38

    Předesílám, že už od školní družiny nemám ráda klasický okurkový salát, natož s cibulí a s dekem ani jinými produkty nezavařuji. Letos se nám zadařila úroda salátových okurek a šopský salát s balkánem či mozarelou už lezl ušima a tak jsem našla tenhle recept. JE NAPROSTO ÚŽASNÝ a překvapivě dost pikantní (dala jsem sáček Nako namísto Deka) a překvapivě dost sladký. Skoro polovinu jsme snědli před nalahvováním (které jsme dělali asi po 4 dnech ujídání z lednice a kvalita pořád stejná :-P ). Nemáme skladovací prostory v chladnu a temnu tak jsem raději sterilovala, zatím bez vyzkoušení výsledku. Část jsem strouhala v robotu na tenké plátky i se slupkou, to bylo bez sterilování méně chutné než většina nastrouhaná na jemnější slzičky a bez slupky (měla jsem větší salátovky s dost tuhou slupkou) - to bylo naprosto bezkonkurenční. Už šetřím okurky na další 5 kilovou várku. Do nové várky zkusím dát méně Naka a méně cukru a budu postupně přidávat - pro nově zkoušející a pro děti doporučuji totéž, ale určitě udělejte, nebudete litovat. Děkuji za recept <:-) PS: pokud někdo skladujete bez sterilizace v běžně temperované místnosti s oknem, prosím dejte vědět, jak to dopadá..

  • hikle | 1. 9. 2012 18:38

    Nejsou pak měkké?, druhý den u nás salát taky nikdo nechce jíst a rádi bychom zkusili.

  • 0711hana | 31. 8. 2012 18:05

    Po prvním ochutnání,asi před měsícem,máme za sebou již 25 skleniček na zimu. Je to fantastická chut,doporučuji ! :-)

  • nikolgold | 13. 8. 2012 08:33

    Dělám podobně, okurkový salát milujeme, letos z 15 kg :-) Nedávám ocet, ale Deko uvařím podle návodu, scedím a naleji do okurek. Opravdu by vydržely i 2 roky, pokud se nesní dříve :-D

  • mysalin | 19. 6. 2011 19:22

    Já bych se chtěla zeptat jaké to jsou okurky? Salátové nebo nakládačky(malé).

  • Hanka Papežová | 8. 2. 2008 11:40

    Děkuji za recept, přes léto bylo moc okurek, tak jsem je zpracovala dle Vaší rady a monetálně si užíváme okurkového salátu, který je výborný.

  • Pavla | 6. 11. 2006 09:17

    Recept vypadá zajímavě, škoda jen, že už je po okurkové sezóně, protože letos jsem měla salátovek opravdu hodně, takže vyzkouším příští rok, hezký den

  • Gábina | 3. 11. 2006 16:43

    Okurky se opravdu nesterilizují, nebojte se toho, fakt je to dobré :-)

  • Anonym | 3. 11. 2006 15:41

    Chci se ujistit - okurky se nesterilizují?

  • Gábina | 3. 11. 2006 13:53

    Deko se přimíchává rovnou, nálev není potřeba, šťávu si okurky pusí svou

  • Věra | 3. 11. 2006 09:54

    nejsem autor, ale Deko přimíchám rovnou s cukrem a octem nálev nedělám .. je to výborné.

  • Marie Horáková | 3. 11. 2006 09:43

    Není mi jasné, z toho Deka se udělá nálev, nebo se to přimíchá nasucho ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Okurky
Zdravě i chutně Zelenina Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr krupice DeKo Ocet Okurka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Guláš

Guláš

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

794
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
112
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
66
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
47
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Felix Slováček otevřeně o manželce v léčebně: Že si chtěla Dáda ublížit?

Felix Slováček otevřeně o manželce v léčebně: Že si chtěla Dáda ublížit?

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Salátové okurky na zimu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact