g
tvrdý sýr
eidam, čedar, moravský bochník (na 1 mističku)
Postup přípravy receptu
1
Sýr necháme pozvolna rozpustit v pánvi na mírném ohni a snažíme se, aby vrstva byla stejnoměrná. Můžeme ještě přidat nastrouhaný muškátový oříšek. Lépe je nastrouhaný sýr dát na dno talíře do mikrovlnné trouby. Sýrovou placku opatrně podebereme a ještě teplou přehodíme přes obrácenou sklenici nebo vyšší misku. Necháme zchladnout. Sýrová hmota však musí zůstat vláčná, a proto postavíme sklenici na vlhkou utěrku, aby hmota nepopraskala. Misky můžeme naplnit podle fantazie i podle chuti třeba hlávkovým salátem, čerstvou zeleninou, míchaným salátem, rajčaty, zkrátka lze sáhnout po tom, co máme právě doma.
2
Tip: misky si můžeme připravit také do zásoby, pak jen stačí uzavřít je do vzduchotěsné dózy. Miska se salátem je velmi efektní pohoštění.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
zdena
|2. 12. 2006 18:19
Je to super, na silvestra a vánoce to bude zpestření stolu a pohoštění.
Eva
|6. 7. 2006 20:26
Nejhezčí tvar je, když hmotu přehodíte přes sklenici na whisky (samozřejmě postavenou dnem nahoru).
ˇJana
|23. 5. 2006 17:06
Aké mističky používate na tento recept?
Zdena
|22. 5. 2006 17:15
Tak to je bomba, misky vypadají super a náplň dle fantazie nemá chybu. Díky
Ivana
|3. 3. 2006 23:00
Je to nápadité, vyzkouším zítra
Adéla
|6. 12. 2005 21:11
bezvadné na silvestrovské pohoštění to zopakuji. Děkuji
Eva
|19. 11. 2005 14:54
Tak to hodnotím na výbornou. Pohoštění bylo neokoukané a výborné. Na domácí párty jako stvořené. Bude se dobře hodit na silvestrovský pestrý stůl. Vřele doporučuji
Alena
|2. 10. 2005 23:37
úžasné
Michala
|18. 9. 2005 16:57
Včera jsem sklidila pochvalu od návštěvy. Barevné, lákavé, dobré