• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Napište svůj komentář k receptu

Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Samotný vás nezasytí, ale je fantastickou přílohou ke steaku, pečeným masům nebo k rybě. Srdíčka baby salátu jsou křupavá a v kombinaci se zálivkou a chuťově výraznými kapary neskutečně lahodná.

Suroviny

4 porce
    • 1
      sklenice kapary naložené
    • 2
      lžíce tymián nasekaný čerstvý
    • 1
      lžíce olej na smažení
    • 8
      ks salát srdíčka baby salátu
    • 80
      g ovčí sýr polotvrdý
  • Zálivka
    • 3
      ks žloutky
    • 10
      ks ančovičky filety
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 2
      ks citronová šťáva ze dvou citronů
    • 250
      ml olivový olej
    • 2
      lžička horká voda

Postup přípravy receptu

1
Na zálivku začněte mixovat žloutky s ančovičkami, hořčicí a citronovou šťávou, pak postupně po lžících zašlehejte olej a nakonec po lžících horkou vodu. Zálivka by měla být hladká a hustá. Nechte ji vychladit.

RADA: Jak si usnadnit přípravu dresinků

2
Mezitím nechte okapat kapary. Na pánvi rozehřejte olej, kapary ještě osušte papírovou utěrkou a zprudka je 2 minuty restujte s tymiánem. Opatrně je i s tymiánem vyjměte děrovanou lžící a odložte na papírovou utěrku. Nechte vychladit.

RADA: Aby nakrájené ovoce nezhnědlo

3
Srdíčka salátu rozkrájejte na klínky a rozložte na talíře. Zakápněte je zálivkou, přidejte kapary a tenké hobliny sýra.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát s kuřecím masem a krutony

Salát s kuřecím masem a krutony

Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

Steakový salát à la Caesar

Steakový salát à la Caesar

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty FOOD
Svačina Syrové Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Citronová šťáva Dijonská hořčice Horká voda Kapary Olej Olivový olej Ovčí sýr Salát Tymián žloutky

Avokádová pomazánka s lučinou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Pleskačky

Pleskačky

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Avokádová pomazánka s lučinou

Poslední sledované recepty

81
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
70
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
67
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
58
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
52
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Salát z Říma s vinnou zálivkou
Salát z Říma s vinnou zálivkou
Salát ze zelených fazolek
Salát ze zelených fazolek
Salát, co dům dal
Salát, co dům dal
Salátová srdíčka s bylinkovým dresinkem
Salátová srdíčka s bylinkovým dresinkem
Salátový dresing
Salátový dresing
Salátový prívarok II.
Salátový prívarok II.
  • Recepty.cz
  • Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact