Topinambury očistíme, nastrouháme na křenovém struhadle a promícháme s prolisovaným česnekem. Na zálivku smícháme cukr, ocet, olej, sůl a topinambury s česnekem zalijeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Barbora
|26. 10. 2010 10:22
Děkuji za recept, je jich opravdu málo. U nás na zahradě rostou topinambury divoce, stačí, aby kousek zůstal v zemi a na jaře už raší nové. Opravdu výborné jsou pro diabetiky, protože obsahují inulin. Snižují krevní cukr a cholesterol, ochranují játra a ledviny, obsahují hodně draslíku, fosforu, vápníku, hořčíku, železa... Dají se koupit i v některých hypermarketech nebo specializovaných obchodech. A na pokřupání u televize jsou vynikající!
Václav Benda
|16. 12. 2007 18:26
Topinambury jsou v naší kuchyni málo obvyklé. Hodně je pěstují myslivci pro zvěř. Listy a téměř 1,5 m stvoly bere srnčí, dančí a až k zemi to nakonec "sjede" zajíc. Na jaře políčko přeorají divočáci. Dobré jsou pro lidi trpící cukrovkou jako náhražka brambor. Pěstuji je taky.
Margita
|20. 4. 2006 10:01
Veľmi pekne ďakujem. Na záhradke máme topinambury a len málo receptov o nich počuť.Jeme ich len tak, ako pochúťku pri telke očistené a nakrájané. Určite vyskúšam pre obmenu tento recept.
Janinka
|19. 4. 2006 20:05
... pěkný recept, ale kde ty topinambury tady u nás seženu ?!? To asi nebude jen tak :-))
Airan
|19. 4. 2006 19:40
Lenko, zadajte si to do googlu, kliknete na obrazky a budete to hned vedet:-) Jsou to hlizy podobne brambor, jsou nasladle a obsahuji hodne prospesne latky. Tento salat ze syrovich topinambur vrele doporucuji!
Lenka Linková
|19. 4. 2006 19:15
Omlouvám se, ale proboha, co jsou topinambury?????