Vydatný salát z rýžových nudlí je náročnější na přípravu, ale určitě za to stojí. Kuřecí maso ve spojení se zeleninou a nudlemi zalijte čínským vínem a podávat jej můžete posypaný koriandrem.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu 4 litry vody s jarními cibulkami, oloupanou a rozčtvrcenou cibulí, chilli papričkami, omytým a pokrájeným zázvorem, oloupaným česnekem, sójovou omáčkou, vínem a cukrem. Vložte kuře prsy ke dnu a zmírněte teplotu. Vařte 20 minut a poté odstavte, přiklopte dobře doléhající pokličkou a nechte hodinu stát.
Mezitím namočte ve velké míse do studené vody rýžové nudle, alespoň na 30 minut. Poté přiveďte k varu 3–4 litry vody, osolte a přidejte nudle. Nechte asi 2–5 minut (podle tloušťky a druhu nudlí) povařit a poté hned slijte a prolijte studenou vodou.
3
Kuře vyjměte z vývaru a odstraňte kůži. Oberte maso a natrhejte na vlákna. Nasypte i s nudlemi do mísy a přidejte nasekanou mátu a koriandr. Přilijte omáčku a na dlouhé plátky nakrájenou okurku, použijte škrabku na brambory, a dobře promíchejte. Salát bohatě zasypte lístky máty a nasekanými arašídy.