Osvěžující salát z vařené quinoy s ředkvičkami, salátovou okurkou, jarní cibulkou na kolečka a sýrem feta, ochucený koprem a mátou, zalitý zálivkou z olivového oleje, citronové šťávý a kůry, je skvělým tipem na lehkou večeři.
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vody, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte 15 minut. Pokrájejte ředkvičky, okurku a cibulky na kolečka. Kopr nasekejte nadrobno, lístky máty otrhejte, sýr nalámejte. Z citronu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu a obojí promíchejte s olejem, solí a pepřem.
Hotovou quinou sceďte a důkladně propláchněte studenou vodou. Ve větší míse ji promíchejte se zeleninou, bylinkami a zálivkou. Nakonec vmíchejte sýr a chuť dolaďte solí, pepřem a případně trochou citronové šťávy.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)