Ráj chutí! To je přesně tento salát s jemnou pečenou dýní, šťavnatým vepřovým masem a pikantním kozím sýrem. Když si budete chtít dopřát něco dobrého, nebo skvěle pohostit návštěvu, je tohle jídlo ideální.
Začněte přípravou trhaného masa. Troubu předehřejte na 200 °C. Maso nakrájejte na větší kusy. Smíchejte koření s cukrem a vetřete směs do masa. Naskládejte do pekáčku, přidejte nasekaný česnek a nahrubo nakrájenou cibuli. Podlijte asi 200 ml vody a pečte v troubě asi 30 minut. Nyní teplotu snižte na 150 °C, dále pečte přiklopené ještě 1,5 hodiny.
Dýni překrojte napůl, vydlabejte semínka a pokrájejte ji na plátky. Ty naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Brokolici rozkrájejte na růžičky a přidejte k dýni. Vše pokapejte olejem, posypte koriandrem, osolte a opepřete.
Maso v troubě odklopte a promíchejte. Zvyšte teplotu na 190 °C a dopečte 20 minut. Na stejnou dobu přidejte do trouby k masu také plech se zeleninou. Hotové maso vidličkou natrhejte.
Všechny ingredience na zálivku prošlehejte v misce. Na velký talíř dejte hrst salátových listů, přidejte pečenou zeleninu, natrhaný sýr, maso a zalijte zálivkou. Ozdobte zrnky granátového jablka a podávejte.