Beraní rohy nakrájíme kolečka 1 cm, rajčátka na osminky, cibule na proužky. Cibuli rozetřeme (rukou) se solí, přidáme rajčata, beraní rohy, petrželku a zalejeme směsí oleje, octa a pepře. Je výborný k pečeným masům a obzvlášť k rybě.
2
Recept je typický pro bulharskou oblast Gorno Izvorovo (doslovný překlad je Horní pramen).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Airan
|5. 2. 2007 16:29
Pani Malinova, ano, nakladam je jen do octa bez vody, ale ten ocet je mensi mnozstvi (navic pouzivam vinny, ten je jen 6%) Jen se tim ochuti, neplavou v nem:-) V lednici pak vydrzi klidne i pul roku.
Jitka Malinová
|5. 2. 2007 08:20
Paní Airan, asi jsem přesně nepochopila, jak ty beraní rohy ukládáte. Usmažíte na oleji, dáte do octa ( bez vody ? ) a uložíte do lednice ? Jak takto dlouho vydrží ? Já je zavářím klasicky jako okurky.
lenča
|4. 2. 2007 17:59
Když jsem si přečetla "beraní rohy",tak jsem si řekla "No,to snad ne!"Už jsem se viděla jak řežu rohy beranovi.My říkáme kozí rohy.
Helena
|11. 4. 2006 16:20
Diky pani Airan,recept si ukladam,libi se mi,ale nevim,jestli to sezenu.Take preji hezke velikonoce.
Airan
|11. 4. 2006 15:59
Pani Heleno, berani nebo kozi rohy jsou jemnejsi na chut dlouhe feferonky ze zahnutim koncem. Obrazek se da vyhledat v googlu. Preji vam krasne svatky.
Helena
|10. 4. 2006 17:24
Pani Airan,mohla byste mi rici,co jsou berani rohy?
Airan
|10. 4. 2006 09:19
Ja nakladam berani rohy takto: Nakrajim na kousky (seminka nechavam) asi 5cm. Delam to nejradeji venku, protoze je smazim na oleji a hrozne to strika. Pak je zaleju octem se soli a cukrem a nechvam nesterilovane v lednicce. Jsou o mnhem lepsi nez ty kupovane v nalevu:-) Tento salat je u nas na druhem miste po sopskym:-)