• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Salát z Horního pramene
Napište svůj komentář k receptu

Salát z Horního pramene

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salát z Horního pramene
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 12
      ks beraní rohy nakládané
    • 8
      ks rajčata
    • 4
      ks cibule
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2, 6%
    • petrželka krájená
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Beraní rohy nakrájíme kolečka 1 cm, rajčátka na osminky, cibule na proužky. Cibuli rozetřeme (rukou) se solí, přidáme rajčata, beraní rohy, petrželku a zalejeme směsí oleje, octa a pepře. Je výborný k pečeným masům a obzvlášť k rybě.
2
Recept je typický pro bulharskou oblast Gorno Izvorovo (doslovný překlad je Horní pramen).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Pařížský salát podle ČSN

Pařížský salát podle ČSN

Salát Coleslaw light

Salát Coleslaw light

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 5. 2. 2007 16:29

    Pani Malinova, ano, nakladam je jen do octa bez vody, ale ten ocet je mensi mnozstvi (navic pouzivam vinny, ten je jen 6%) Jen se tim ochuti, neplavou v nem:-) V lednici pak vydrzi klidne i pul roku.

  • Jitka Malinová | 5. 2. 2007 08:20

    Paní Airan, asi jsem přesně nepochopila, jak ty beraní rohy ukládáte. Usmažíte na oleji, dáte do octa ( bez vody ? ) a uložíte do lednice ? Jak takto dlouho vydrží ? Já je zavářím klasicky jako okurky.

  • lenča | 4. 2. 2007 17:59

    Když jsem si přečetla "beraní rohy",tak jsem si řekla "No,to snad ne!"Už jsem se viděla jak řežu rohy beranovi.My říkáme kozí rohy.

  • Helena | 11. 4. 2006 16:20

    Diky pani Airan,recept si ukladam,libi se mi,ale nevim,jestli to sezenu.Take preji hezke velikonoce.

  • Airan | 11. 4. 2006 15:59

    Pani Heleno, berani nebo kozi rohy jsou jemnejsi na chut dlouhe feferonky ze zahnutim koncem. Obrazek se da vyhledat v googlu. Preji vam krasne svatky.

  • Helena | 10. 4. 2006 17:24

    Pani Airan,mohla byste mi rici,co jsou berani rohy?

  • Airan | 10. 4. 2006 09:19

    Ja nakladam berani rohy takto: Nakrajim na kousky (seminka nechavam) asi 5cm. Delam to nejradeji venku, protoze je smazim na oleji a hrozne to strika. Pak je zaleju octem se soli a cukrem a nechvam nesterilovane v lednicce. Jsou o mnhem lepsi nez ty kupovane v nalevu:-) Tento salat je u nas na druhem miste po sopskym:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Beraní rohy Cibule Petrželka Rajčata Rostlinný olej Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

15
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
15
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Bramboráky s mletým masem
Bramboráky s mletým masem
10
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami
Kuřecí paličky s pečenou…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Miss Kateřina Průšová: Předváděla pro prezidenta Pellegriniho!

Miss Kateřina Průšová: Předváděla pro prezidenta Pellegriniho!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Salát z Horního pramene
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact