• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Salát z Horního pramene
Napište svůj komentář k receptu

Salát z Horního pramene

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salát z Horního pramene
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 12
      ks beraní rohy nakládané
    • 8
      ks rajčata
    • 4
      ks cibule
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce vinný ocet 1-2, 6%
    • petrželka krájená
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Beraní rohy nakrájíme kolečka 1 cm, rajčátka na osminky, cibule na proužky. Cibuli rozetřeme (rukou) se solí, přidáme rajčata, beraní rohy, petrželku a zalejeme směsí oleje, octa a pepře. Je výborný k pečeným masům a obzvlášť k rybě.
2
Recept je typický pro bulharskou oblast Gorno Izvorovo (doslovný překlad je Horní pramen).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy s klobásou

Salát z červené řepy s klobásou

Fenyklový salát s mandlemi

Fenyklový salát s mandlemi

Jarní bramborový salát s vejcem

Jarní bramborový salát s vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 5. 2. 2007 16:29

    Pani Malinova, ano, nakladam je jen do octa bez vody, ale ten ocet je mensi mnozstvi (navic pouzivam vinny, ten je jen 6%) Jen se tim ochuti, neplavou v nem:-) V lednici pak vydrzi klidne i pul roku.

  • Jitka Malinová | 5. 2. 2007 08:20

    Paní Airan, asi jsem přesně nepochopila, jak ty beraní rohy ukládáte. Usmažíte na oleji, dáte do octa ( bez vody ? ) a uložíte do lednice ? Jak takto dlouho vydrží ? Já je zavářím klasicky jako okurky.

  • lenča | 4. 2. 2007 17:59

    Když jsem si přečetla "beraní rohy",tak jsem si řekla "No,to snad ne!"Už jsem se viděla jak řežu rohy beranovi.My říkáme kozí rohy.

  • Helena | 11. 4. 2006 16:20

    Diky pani Airan,recept si ukladam,libi se mi,ale nevim,jestli to sezenu.Take preji hezke velikonoce.

  • Airan | 11. 4. 2006 15:59

    Pani Heleno, berani nebo kozi rohy jsou jemnejsi na chut dlouhe feferonky ze zahnutim koncem. Obrazek se da vyhledat v googlu. Preji vam krasne svatky.

  • Helena | 10. 4. 2006 17:24

    Pani Airan,mohla byste mi rici,co jsou berani rohy?

  • Airan | 10. 4. 2006 09:19

    Ja nakladam berani rohy takto: Nakrajim na kousky (seminka nechavam) asi 5cm. Delam to nejradeji venku, protoze je smazim na oleji a hrozne to strika. Pak je zaleju octem se soli a cukrem a nechvam nesterilovane v lednicce. Jsou o mnhem lepsi nez ty kupovane v nalevu:-) Tento salat je u nas na druhem miste po sopskym:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Svačina Večeře Pozdní večeře Syrové Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Beraní rohy Cibule Petrželka Rajčata Rostlinný olej Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guacamole

Guacamole

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a kokosem

Hrníčková bábovka s ořechy, kávou a…

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

41
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
40
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
28
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
25
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Čím víc se vám daří, tím míň si věříte? Vítejte v klubu podvodnic!

Blesk.cz Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

Velký návrat Charlotte Gottové (19): Svůdná kráska!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Salát z Horního pramene
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact