Broskve scedíme a necháme okapat. Očištěné zelí najemno nakrouháme. Rozinky zalijeme horkou vodou (aby změkly), pak je scedíme. Zelí, broskve a rozinky důkladně promícháme. V misce smícháme smetanu, majonézu a koření.
2
Touto zálivkou polijeme salát a dáme na hodinu do ledničky. Před podáváním ještě promícháme.
Já se obešla i bez majonézy a smetany, vše jsem nahradila hustým jogurtem, do kterého jsem přidala kari a lžičku medu na dotažení chuti. Čínské zelí delší dobu nebylo pro mě "tím pravým ořechovým", ale díky tomuto receptu se mi alespoň částečně vrátí do jídelníčku. Díky za inspiraci :o)
Andra
|26. 1. 2007 13:34
Skúsila som, ale tých sladkých chutí sa mi zdá priveľa.
Radka
|24. 1. 2007 09:37
Salát je vynikající. Doporučuji ho všem, kdo mají rádi zvláštní sladko-slané chutě.
pan Vařečka
|1. 2. 2005 18:25
Delikatesa! Zdařilou obměnou budiž místo broskví mandarinky, lze rovněž přidat na kousky nakrájený eidam a opražený chléb (krutonky).