RADA: Speciální octy na saláty
V žádném případě bych se nebránil nálevu: cukr, sůl, ocet a hlavně fenykl. Vše povařit, nechat vychladnout a zalít. :-P
Mirka, aj ja dávam rascu od oka, len do receptu nejaké mnoýstvo napísať musím, kvôli orientácii :))) A tie prílohy si vystihla skvelo, a ešte sa bez tejto cvikly nemôže obísť Veľká noc, k údenej šunke nepredstaviteľne výborná:)))
Takto ju robievam aj ja, len rascu dávam od oka. Je úplne skvelá a k jedlu jej viem zjesť skoro 1:1 - najlepšie ku granadýru a francúzskym zemiakom:-)
A ešte : NEZAVÁRAM :))) Cvikla je veľmi ľahko skladovateľná, kto má záhradu, kto nie, v obchode ju dostať stále a keď urobím z 5 kg, tak to v pohode vydrží 3-4 týždne, aj keď vždy to zdlabeme skôr, pretože ju konzervuje ocot :)))
Nám chutí viac s kmínom, anýz je príliš aromatický, ale to je vec zvyku:)))
Taky zavařuji červenou řepu s křenem, ale místo kmínu, vyvařím anýz a dám do zálivky.
Na podzim nakládáme ve velkém množství-například k vepřovému ovárku je tento salát nedostižný,(při velkém množství křenu důkladně ,,protáhne,, dutiny-pro silnější jedince) a těch vitamínů!!!Jiří
nejen jako příloha, vřele doporučuji k televizi místo chipsů :-))