Předvařené řepy nastrouháme na hrubo, cibule nakrájíme na jemno, oloupaná jablka na kostičky. Uděláme zálivku z oleje, octa, soli a cukru a vše důkladně zamícháme.
2
Červená řepa je dobrá na trávení, tlak a sklerózu, nepodceňujte ji.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|5. 10. 2005 16:01
Ak máte zavarenú cviklu, môžete si urobiť aj tento šalát : oceďte ju, pridajte ocedený hrášok, nasekanú cibuľu, dochuťte podľa poteby soľou a korením, zmiešajte s kyslou smotanou. A mlsajte s rožkom alebo bez.
Jana z VM
|19. 9. 2005 16:01
Díky, díky za odpovědi. Je to dobrý nápad - mám ještě několk sklenic zavařené řepy, nikdo to u nás, kromě mě, nechce - udělám salát, budou koukat!!
Airan Novakova
|19. 9. 2005 15:57
Ted se do toho vlozila i moje dcera - pry je lepsi repu nakrajet na kosticky, salat vypada udajne lepsi vzhledove:-))
Airan Novakova
|19. 9. 2005 15:37
Pani Jano, delam to jen jako salat, nikdy jsem to nezkousela zavarovat...ale v zime to delam ze zavarene repy, akorat pridavam jablka,cibule a trocha oleje.
Jana z VM
|19. 9. 2005 13:20
Airan, mohl by se tento salát taky zavařovat? Nebo je to pouze na rychle snězení ?