Toastový chléb rozmixujte ve food processoru na drobky, ořechy a sušené ovoce nasekejte nadrobno, vše dejte do mísy a přidejte změklé máslo. Prsty vypracujte drobenku.
Čekankové puky podélně rozpulte, na každou půlku čekanky dejte hromádku směsi a dobře ji přimáčkněte, aby držela a dostala se i mezi jednotlivé listy. Vše naskládejte na plech a dejte na 15 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
3
Cibule pokrájejte na široké klínky, rozeberte a promíchejte se lžící olivového oleje. V polovině pečení přidejte cibulové klínky na plech k čekance.
Little gem rozeberte na listy. Hrušky rozkrojte, zbavte jádřinců a pokrájejte na plátky. Obojí rozdělte na talíře. Přidejte zapečené čekanky, opečenou cibuli a nasekanou petrželovou nať.
5
Salát bohatě zalijte zálivkou umíchanou metličkou z 5 lžic olivového oleje a citronové šťávy.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2019)