plátek
čínské zelí
(3-4 listy) nebo salát lolo biondo
2
plátek
bílé zelí
listy
2
ks
rajčata
1
ks
červená cibule
0,50
plechovka
tuňák
v olivovém oleji
0,50
ks
citronová šťáva
(1/2 citronu)
sůl
pepř mletý
1
lžíce
majonéza
1
lžíce
zakysaná smetana
nebo jogurt
1
lžička
balzamikový ocet
1
ks
nakládané okurky
Příloha:
2
ks
houska
máslo
1
stroužek
česnek
Postup přípravy receptu
1
Mrkev a okurku nastrouháme na hrubém struhadle ostatní suroviny rozkrájet na nudličky. Přidat tuňáka osolit, opepřit v míse vše zlehka promíchat a zakápnout trochou oleje z konzervy tuňáka, octem a majolkou rozníchanou se smetanou.
2
Housku rozkrojit, obě půlky pomazat máslem opéct na pánvi do růžova a pomazat utřeným česnekem dle chuti přisolit.
3
Salát se může navršit na toustík nebo jen přikusovat.