Chutný salát s opečeným kuřecím masem, dozlatova osmaženými kousky bagety, avokádem, rajčátky a křupavými listy čerstvého salátu, zalitý lehce pikantním dresinkem z medu, dijonské hořčice a olivového oleje, se skvěle hodí jako lehká večeře.
Kuřecí prsa potřete olejem, zasypte hrubě mletým pepřem a nechte asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Bagetu natrhejte na kousky velikosti sousta, dejte do pánve, promíchejte se 2 či 3 lžícemi olivového oleje a opečte dozlatova. Rajčata pokrájejte na poloviny či čtvrtiny, avokáda rozkrojte, zbavte pecky, dužninu vydloubněte lžící a pokrájejte na kousky. Hořčici, med, asi 100 ml olivového oleje, trochu soli a pepře dejte do malé zavařovací sklenice, uzavřete ji víčkem a důkladně protřepejte, dokud se suroviny nespojí v hladkou emulzi.
Maso opečte na pánvi asi 2 minuty z každé strany a pak ještě 5 minut dopečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Nechte asi 2 minuty odpočinout a pak pokrájejte na plátky. Na talíř rozdělte salátové listy, rajčata, avokádo, kuře a krutony, vše osolte a zalijte dresinkem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)