Jako první si v pánvi dozlatova osmahneme na másle a olivovém oleji krevety - lehce osolené, opepřené a hodně posypané sušeným česnekem. Krevety dáme vychladnout stranou. Na zbylém oleji zprudka osmahneme slunečnicová semínka. I semínka necháme vychladnout. Do salátu je nepřidáváme horká.
2
Ingredience na dresing smícháme dohromady a necháme chvilku uležet v lednici.
3
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Salát natrháme na kousky. Pokud si chcete ulehčit práci, kupte směsku natrhaných salátů v pytlíku (prodává ho každý větší supermarket - Albert, Billa, Tesco)
4
Teď už zbývá jen smíchat salát, ředkvičky a krevety s dresingem (jeho množství dle chuti – někdo má rád více, někdo méně) a zasypat slunečnicovými a sezamovými semínky. Sezamová semínka můžeme pro zajímavost namixovat obyčejná loupaná s praženými černými.
Tohle má být jako recept, co jsem sem dala? :-D To je snad vtip ne? Půlka ingrediencí tam není! A jiné tam jsou a být nemají - proč by někdo probůh dával do dresingu salát!? Už se nedivím, že mi někdy nešlo vařit moc dobře podle receptů na tomhle webu. Kdybych tenhle salát dělala podle toho, jak jste ho zmršili, tak mi vyjde asi pěknej blivajz. Diletantství a stupidita místních správců webu nemá hranic!