Mango oloupejte, dužninu pokrájejte na kostičky a dejte do mísy. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu nakrájejte na kostičky, vydloubněte lžící a přidejte k mangu. Asi ze čtvrtiny limety vymačkejte šťávu a zalijte ovoce. Přidejte vyloupaná zrnka z granátového jablka a na kolečka pokrájenou jarní cibulku. Promíchejte a uložte do ledničky.
Většinu koriandru, včetně stonků, natrhejte na větší kusy a dejte do mixéru, přidejte česnek, asi 6 lžic oleje, šťávu ze čtvrtiny limety, osolte, opepřete a dobře rozmixujte na emulzi.
3
Krevety osušte papírovou utěrkou, dejte do mísy, promíchejte se lžící oleje a trochou sušeného chilli. Rozpalte pánev a krevety zprudka opečte, postačí necelá minuta z každé strany. Na talíře rozdělte salát, přidejte krevety, zakápněte koriandrovým olejem a přidejte nasekané lístky zbylého koriandru. Podávejte s kousky limety na dochucení.
TIP: Klidně použijte krevety mražené. Takřka všechny ryby a mořské plody se k nám dovážejí mražené. Ty, které nejsou mražené, jsou nejspíš už rozmražené. Vyloupané krevety bez schránky a střívka vám ušetří práci.