Tento originální salát z drůbežích jater, pomeranče, čínského zelí pak choi a cibulky je skutečná lahůdka. K dokonalosti jej vyšperkujete zrníčky granátového jablka a zálivkou z pomerančové a limetkové šťávy.
g
drůbeží játra
krůtí, ale zkuste i kachní či kuřecí
2
ks
pomeranč
1
ks
granátové jablko
1
ks
červená cibule
velká
2
ks
čínské zelí
pak choi
olivový olej
sůl
pepř mletý
Zálivka
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
limetková šťáva
z 1 limety
3
lžíce
olivový olej
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na větší kousky. Z pomerančů ostrým nožem okrájejte slupku a dužninu nakrájejte na kolečka. Granátové jablko rozkrojte, řeznou stranou dejte do dlaně a nejlépe ve dřezu z něj vařečkou vytlučte zrníčka. Cibuli oloupejte a pokrájejte na klínky, pak choi podélně na poloviny nebo čtvrtiny. Vymačkejte štávu z citrusů a smíchejte ingredience na zálivku.
Nejprve na pánvi nasucho krátce opečte pak choi. Poté na troše olivového oleje zprudka opečte játra, uvnitř by měla zůstat růžová, takže jim postačí 1–2 minuty z každé strany. Hotová játra osolte a opepřete. Do výpeku pak dejte opéct cibuli, restujte ji na mírném ohni asi 5 minut.
3
Na talíře rozložte kolečka pomerančů, přidejte opečené kousky pak choi, játra a cibuli. Vše bohatě zasypte zrníčky granátového jablka a zalijte zálivkou.