hrst
salátové listy
směs - polníček, rukola, římský salát…
400
g
mozzarella
4
lžíce
balzamiková redukce
Postup přípravy receptu
1
Sezam, dýňová a slunečnicová semínka promíchejte se lžící oleje a dejte na hlubší rozpálenou pánev. Jakmile začnou semínka pukat, stáhněte plamen a pánev přiklopte poklicí, aby semínka z pánve nevyskakovala, budou se chovat podobně jako popcorn. Opékejte je asi 3 minuty, občas pánví zatřeste. Dýňová semínka se nafouknou, ostatní chytí barvu a budou křupavá.
Nektarinky zbavte pecky a pokrájejte na poloviny či čtvrtiny, lehce potřete olejem a dejte na rozpálenou grilovací pánev. Opékejte je asi 4 minuty.
3
Olivový olej (asi 4 lžíce) prošlehejte s citronovou šťávou. Salátové listy očistěte a podle potřeby natrhejte. Rozdělte na talíře, na salát dejte nektarinky, natrhanou mozzarellu, zalijte dresinkem, balzamikovou redukcí a zasypte opraženými semínky.