Salát s grilovaným melounem je šťavnatou originální přílohou, která se skvěle hodí např. k pikantním žebírkům. Kombinace sladkého melounu, rajčátek a koriandru tvoří se sladko-kyselou zálivkou dokonalou harmonii chutí, která vás ohromí od prvního sousta.
Gril rozehřejte na střední teplotu.
Ogrilujte na něm plátky melounu přibližně 3 minuty z každé strany. Na suché pánvi opečte koriandr a poté jej roztlučte v hmoždíři. Koření nasypte do misky a prošlehejte s vinným octem, limetovou šťávou, medem a olivovým olejem. Podle chuti osolte a opepřete. Polovinou zálivky zalijte ogrilovaný meloun a nechte jej v ledničce odpočinout.
Rajčata pokrájejte na poloviny, promíchejte se zbytkem zálivky a s nasekaným koriandrem a přidejte k naloženému melounu. Salát podávejte ke grilovaným žebrům.