Kadeřávek zbavte tuhých stonků a natrhejte na kousky velikosti sousta. Dejte do cedníku, osolte, dobře rukou promněte, propláchněte vodou a osušte v utěrce.
Čekanku nakrájejte na kousky a dejte spolu s kadeřávkem do velké mísy.
3
Suroviny na zálivku vložte do malé zavařovací sklenice, uzavřete a protřepejte, aby se spojily. Zálivku nalijte na čekanku s kadeřávkem a dobře promíchejte.
Z grepu ostrým nožem okrájejte kůru a postupně vykrájejte, tedy vyfiletujte jednotlivé dílky. Z pomerančů okrájejte kůru a nakrájejte je na kolečka. Z granátového jablka vyloupejte zrnka. Pistácie nasekejte.
5
Na talíře rozdělte čekanku s kadeřávkem, přidejte pokrájené citrusy a každou porci bohatě posypte zrnky granátového jablka, pistáciemi, lístky máty a kousky fety.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2019)