Lahodný salát s opečenými bramborami, uzenou makrelou, hráškem, plátky jablek a polníčkem. S jogurtovou zálivkou chutná báječně, je zdravý a navíc i příjemně zasytí.
Brambory pečlivě umyjte, pokrájejte na čtvrtiny, v míse promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem, přidejte česnek a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 - 30 minut.
Hrášek nechte zcela rozmrznout, důkladně ho propláchněte studenou vodou a dejte okapat. Z makrely oberte maso a zbavte je kůže a všech kostí. Jablko pokrájejte na čtvrtiny, zbavte je jádřince a ještě nakrájejte na tenké plátky. Vše promíchejte s polníčkem a zakápněte citronovou šťávou, osolte a opepřete.
3
Přidejte brambory, vymačkejte stroužky česneku a podávejte se zálivkou umíchanou z bílého jogurtu, lžíce olivového oleje, soli a pepře.
TIP: Kromě uzené makrely se do salátu hodí i uzený losos. Využít můžete i zbytky kuřecího či krůtího masa.