kari
(klasické sypké koření plus kari pasta červená)
meruňková marmeláda
cibule
solamyl (bramborový škrob)
smetana ke šlehání
ananasový kompot
vyzkoušeno i s přidáním ananasu a mandarinek (konzerva)
Postup přípravy receptu
1
Maso dáme vařit do vody společně s chilli, česnekem, solí a uvaříme doměkka, vybereme z vývaru - ten si dáme stranou a vychlazené maso nakrájíme nadrobno. Na pánvičce si upečeme cibuli do růžova, přidáme kari a necháme chvilinku orestovat, potom zalijeme trochou vývaru z kuřete (asi tak půl malé naběračky) a zavaříme do toho ještě několik lžiček merun. marmelády, dosolíme a zavaříme se solamylem do takové kašičky, kterou po vychladnutí umixujeme dohladka a přidáme ke kuřeti, zamícháme s majonézou a ušlehanou šlehačkou do konzistence pomazánky, salátu, případně dochutíme a dáme vychladit. Podáváme buď namazané na toustu, vece, topince a nebo se zeleninou k pečivu. Vyzkoušeno i v kombinaci konzervou ananasu a mandarinek (ocezených) at už společně a nebo zvlášt:)