pórek
ledový nebo jiný zelený salát, zelená část mladého pórku (může být u cibulka)
ocet
popř. pár kapek octa
Postup přípravy receptu
1
Rajčátkům odřízneme vršek a postavíme řeznou stranou dolů. Z každého vyřízneme tři úzké klíny. Ty naplníme (používám sáček na zdobení dortů) směsí z majolky, tyčinek a pažitky. Papriky rozkrojíme na půl a plníme salátem, který jsme připravili z rajčat, pórku, soli, oleje (pokud jsou rajčata moc zralá, přidáme i trochu octa). Vše položíme na listy salátu a podáváme.
2
Salát předem chvíli namočím do studeného octového nálevu včetně salátových srdíček, která se na talíři krásně vyjímají svojí světlou barvou. Vypadá to pracně, ale ve skutečnosti není :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Kutačová
|8. 6. 2006 11:16
Jsme celkem patrioti,takže by to asi nešlo,ale je to škoda..o))
Lidka Kábrtová
|8. 6. 2006 11:06
Jano, to jsem mohla tušit....jako východočeška žijící ve středních Čechách, která stráví denně dvě hodiny dojížděním do práce jsem zvyklá na leccos, ale nechchtěli byste se přestěhovat aspoň někam na Vysočinu?
Jana Kutačová
|8. 6. 2006 10:39
Liduško,pokud to nemáte do Ostravy daleko,tak bych to viděla na příští víkend..:o))Jste vítána.Doma mi nad takovými zdravějšími recpty ohrnují nos,ale to neznamená,že já už budu dosmrti dělat jen maso,maso a zase maso..:o)
Lidka Kábrtová
|8. 6. 2006 10:21
Jano, nemohla bych se pozvat? Prosím, prosím...
Jana Kutačová
|8. 6. 2006 10:07
Krabíci jsou výteční..už jsem tady nasbírala spoustu inspirace,takže až na ně dojde čas,tak budu dělat takové české švédské stoly a tvořit krabí hody..:o)))