Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli, okurku, rajčata a papriku (nejlépe červenou). Přidáme olivy (černé i zelené), tuňáka v olivovém oleji, nastrouhanou mrkev, uvařené brambory a vajíčka natvrdo. Osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce majonézy a zalijeme olivovým olejem. Nakonec pořádně promícháme a podáváme nejlépe čerstvé, s pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|2. 4. 2008 15:10
ten je vynikající, všichni jsme si moc pochutnali, vřele doporučuje celá naše rodinaStačí i jako hlavní jídlo.
Anonym
|7. 3. 2008 14:09
Pardon, místo zelí má samozřejmě přijít hlávkový salát: autorka
Anonym
|7. 2. 2008 10:40
O hlavkovém zelí Anonyme pochybovat nemusíte. Středomoří není jen Itálie. Například v Chorvatsku se do míchaného zeleninového salátu dává a na Kypru také. A co se týče majonézy jeden recept na salát s tuňákem, bramborami a majonézou tu už je od autorky, která žije ve Španělsku. Mimochodem je skvělý!
Anonym
|7. 2. 2008 00:26
Až na to, že v tom Středozemí zcela určitě nebude na tom salátu majonéza - a o hlávkovém zelí upřímně pochybuji.