hrst
salátové listy
srdíčka hlávkového či římského salátu
16
ks
cherry rajčátka
16
ks
černé olivy
bez pecek
6
ks
ančovičky
nasekané
Vinaigrette
180
ml
olivový olej
2
lžíce
vinný ocet
bílý
1
lžíce
hořčice
dijonská
sůl
pepř mletý
černý čerstvý
Postup přípravy receptu
1
Podle návodu na obalu uvařte rýži a načechrejte ji vidličkou. Vejce uvařte natvrdo. Překrájené fazolky uvařte v osolené vodě doměkka, slijte je a propláchněte ledovou vodou.
2
Tuňáka ochuťte solí a provensálským kořením a z obou stran opečte na rozpálené pánvi potřené olejem. Nechte vychladnout a vidličkou natrhejte.
3
Velkou mísu vytřete česnekem. Promíchejte v ní listovou zeleninu s pokrájenými rajčaty, fazolkami, olivami i ančovičkami. Opatrně vmíchejte tuňáka se čtvrtkami vajec a rýží.
4
Umíchejte zálivku a přelijte jí salát (nemíchejte).