Díky Vám, paní Olgo, jsem si teprve teď všimla, že v tomto receptu je sterilované zelí a já měla na mysli čerstvé. No ono jde asi kombinovat leccos. Na tu Vaši bombu už jsem pomýšlela, kupuji teď velmi dobré kysané zelí s bílým vínem a česnek máme v oblibě, tak to někdy zkusím. Vitamínů není nikdy dost.
Také v tomto období vyrábím různé zeleninové saláty - fantazii se meze nekladou1. čínské zelí,paprika,okurka,cibule, sůl,pepř,cukr,tochu octa a olivový olej2. ledový salát,paprika,rajče,sůl,pepř(čerstvý mletý),provens.koření,cukr,citr.šťáva a opět olivový olej.Množství dle strávníků.
Připojuji se k Olze "vitamínovou bombu" jsem snědl sám
Di-, tento šalát som ešte nerobila, určite je tiež dobrý, ale skúste "Salát z kysaného zelí - vitamínová bomba", ktorý je tu v receptoch ,podobný tomuto. Je vynikajúci, ja som včera urobila asi z 1 kg kapusty a zjedli sme ho dvaja za pol dňa.
Včera jsem vyráběla něco podobného jen bez majolky a jogurtu: zelí, trošku mrkve, křenu a cibule, sůl, špetku cukru, citrónové šťávy a dobrého vinného octa. Dali jsme si to ke kuřecím řízkům v bramboráku. Určitě i s majolkou a jogurtem to bude moc dobré.