Zelí překrájíme na menší kousky, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev (tak půl na půl), strouhaný křen podle chuti, vmícháme majolku s jogurtem. Trochu osolíme, dáme do chladna odležet.
2
Je výborný samostatně, jako příloha k hlavnímu jídlu nebo na jednohubky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di -
|16. 1. 2009 13:57
Díky Vám, paní Olgo, jsem si teprve teď všimla, že v tomto receptu je sterilované zelí a já měla na mysli čerstvé. No ono jde asi kombinovat leccos. Na tu Vaši bombu už jsem pomýšlela, kupuji teď velmi dobré kysané zelí s bílým vínem a česnek máme v oblibě, tak to někdy zkusím. Vitamínů není nikdy dost.
Miroslava Severová
|16. 1. 2009 09:22
Také v tomto období vyrábím různé zeleninové saláty - fantazii se meze nekladou1. čínské zelí,paprika,okurka,cibule, sůl,pepř,cukr,tochu octa a olivový olej2. ledový salát,paprika,rajče,sůl,pepř(čerstvý mletý),provens.koření,cukr,citr.šťáva a opět olivový olej.Množství dle strávníků.
Petr Kucín
|15. 1. 2009 22:18
Připojuji se k Olze "vitamínovou bombu" jsem snědl sám
Olga Zehnalová
|15. 1. 2009 20:26
Di-, tento šalát som ešte nerobila, určite je tiež dobrý, ale skúste "Salát z kysaného zelí - vitamínová bomba", ktorý je tu v receptoch ,podobný tomuto. Je vynikajúci, ja som včera urobila asi z 1 kg kapusty a zjedli sme ho dvaja za pol dňa.
Di -
|15. 1. 2009 19:06
Včera jsem vyráběla něco podobného jen bez majolky a jogurtu: zelí, trošku mrkve, křenu a cibule, sůl, špetku cukru, citrónové šťávy a dobrého vinného octa. Dali jsme si to ke kuřecím řízkům v bramboráku. Určitě i s majolkou a jogurtem to bude moc dobré.