Kuřecí maso potřete prolisovaným česnekem, pořádně z obou stran osolte a opepřete. V pánvi s kovovou rukojetí zahřejte olej a kuřecí maso na něm z obou stran opečte dozlatova. Pak pánev vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a 10 minut ho dopékejte.
2
Připravte si dresink. V hlubší misce metličkou vyšlehejte tapenádu s citronovou šťávou, medem a olejem. Pak podle chuti osolte a opepřete.
3
Fenykl nastrouhejte na velmi tenké plátky. Pokapejte je trochou připraveného dresinku a nechte asi 10 minut marinovat.
4
Salát frisée rozeberte. Pokud je potřeba, opláchněte ho studenou vodou a vysušte v utěrce nebo v odstředivce. Rozdělte ho do misek, přidejte marinovaný fenykl, plátky opečeného kuřete a černé olivy. Servírujte přelité dresinkem.