Salát, který složíte do pugétu jako kytku, obalte rýžovým papírem. Skvěle se servíruje, můžete ho klidně podávat jako občerstvení na oslavě. Doplnit jej můžete pikantní omáčkou s chilli.
Z bazalky otrhejte lístky, oloupané mango nakrájejte na tenké proužky dlouhé asi 8 cm. Hrášek a cibulky rovněž pokrájejte na dlouhé proužky. Omytý a osušený salát rozdělte na listy a ty překrojte podélně.
Do široké mísy nebo do pánve, kam se naplocho vejde celý rýžový papír, nalijte vlažnou vodu. Na pracovní plochu rozložte navlhčenou čistou utěrku. Rýžový papír ponořte do vody a po 10 vteřinách máčení ho položte na utěrku. Hranou dlaně papír uhlaďte a vytlačte přebytečnou vodu.
3
Na horní část papíru naskládejte směs pokrájených surovin tak, aby vršky vykukovaly ven. Spodní část papíru přehněte přes zeleninu a opatrně zarolujte jako pugét. Stejně pokračujte i se zbylými surovinami.