Mrkev a zelí nakrájíme na malé drobné kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli a majonézu. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme do druhého dne odležet.
Tak salát už se chladí v ledničce. Doporučuji jak zelí tak mrkev nekrájet, ale nastrouhat na hrubém struhadle a pak pořádně v míse promačkat rukama, zelí pak není tak suché. Zelí s mrkví a cibulkou jsem pak pokapala octem a k majonéze jsem ještě přidala pár lžic bílého jogurtu.
Jana Kubáčková
|13. 1. 2009 19:56
Tento salát dělám pravidelně, ale přidávám ještě hořčici a citrovou šťávu. Cibuli spařuji vařící vodou není pak tak štiplavá. Pepř také nedávám.
Miroslava Marková
|22. 9. 2007 16:19
Tak tenhle salát můžu, čím víc, tím líp.Výborný!
Anonym
|6. 9. 2007 22:31
Nakupovat jakékoliv lahůdky v Bille jsem se odnaučila hned poté, co ji na Karláku instalovali namísto staré dobré Delvity. Jinak salát z mrkve a zelí s cibulí dělám taky, ale místo majonézy dávám olivový olej a citronovou šťávu
Petra
|6. 9. 2007 15:07
Pani Di, take pisi z USA a v zadnem pripade si nemyslim , ze by tady nekdo znevazoval cesky karbanatek, asi jste to spatne pochopila, ale pani Jana pouze chtela zduraznit rozdil mezi salatem Coleslaw a uvedenym receptem. Pokud jste si nevsimla, nikdo recept nekritizoval, akorad Daniela upresnila postup a pridala par uzitecnych rad. Pokud nemate rada hamburger, tak ho proste nejezte! A jeste na zaver, muzete prosim upresnit, co je to americky karbanatek?
Sc.
|6. 9. 2007 11:57
Pane Jozefe, to že v Čechách vyráběný Coleslaw obsahuje pepř, ještě neznamená, že tam opravdu patří. Mimochodem, jenom jednou jsem si tento salát koupila v Bille a opravdu už to nikdy neudělám. Něco tak nechutného se jen tak nevidí.
Di
|6. 9. 2007 08:47
To ovšem neznamená, že český karbanátek je něco podřadného, zatímco americký hamburger je špica. Mě americký karbanátek v nasládlé housce rozhodně nenadchnul.
Jana Wheeler
|5. 9. 2007 18:20
Pane Jozefe, asi budete prekvapeny, ale musim se zastat pani Danielky, protoze ma naprostou pravdu ve vsem , co napsala. Ziji v USA uz asi 20 let a v zivote jsem pepr v tomto salatu ani nezahledla. Tohle mozna bude dobry zelny salad, ale rozdil mezi timto receptem a salatem Coleslaw je asi takovy jako mezi hamburgerem a ceskym karbanatkem. Pokud chce nekdo delat salad Coleslaw , drzte se rad Danieli, jsou naprosto bezchybne.
Daniela
|4. 9. 2007 19:05
Pane Jozefe, nemam nic proti tomu, ze si kazdy uzpusobi recept podle sve chuti, ale sem pepr opravdu nepatri. Konzultovala jsem to se sefkucharem hotelu Hilton v USA a dal mi za pravdu. Dokonce i doma mam jeden prumyslove vyrobeny salad a pepr take neobsahuje. Bylo mi receno , ze Coleslaw je velmi jemny salad, kde vynika predevsim chut zeleniny, ktera se nesmi prebijet takto silnym a aromatickym korenim. Kdyz chcete pikantni pridava se kren nebo najemno nasekane papricky. Vyzkousejte a myslim, ze rozdil poznate sam. V zadnem pripade nechci nejak znevazovat tento recept, pouze jsem pridala par rad. Take tento salad mam moc rada, snad to nekomu pomuze.
Jozef T.
|3. 9. 2007 17:12
Pani Daniela, budete prekvapená, ale vsetky recepty, ktoré mám na Salát Coleslaw korenie (pepr) obsahujú. Taktiez v zozname ingrediencií na obale priemyselne vyrábaného Salátu Coleslaw sa korenie (cierne) nachádza.
Daniela
|28. 8. 2007 16:20
Jani, mozna uz je pozde, ale chtela bych vas upozornit, ze do salatu COLESLAW pepr vubec nepatri, ale naopak v receptu chybi zakladni ingredience a to jsou cukr a ocet nebo citronova stava. Sladko-kysela chut je totiz zakladem tohoto salatu. Pokud chdete muzete dat i jablko, pro pikantnost kren nebo celerova seminka, existuje mnoho variant. Jestji mate rada salad extra krupavy, dejte nakrouhane zeli tak na hodinu do vody s ledem a do lednicky, potom vyndejte, osuste a smichejte s ostatnimi ingrediencemi. Budete mile prekvapena, jak to funguje.
Jana Drncová
|27. 8. 2007 15:56
tenhle salát mám moc ráda,ale vždyjsem ho kupovala. hned ho jdu vyzkoušet